Легендарни шпански голман Икер Касиљас објавио је на свом Инстаграм профилу фотографију која је одушевила љубитеље спорта у Србији. 

Наиме, Касиљас се присетио детињства и сусрета са покојним српским стручњаком Радомиром Антићем. 

Антић је био први тренер који је водио Атлетико Мадрид, Реал Мадрид и Барселону, а пре више од 30 година фотографисао се са младим фудбалерима "краљевског" клуба на стадиону Сантјаго Бернабеу.

- Онај са отвореним устима са тако великим зубима - то сам ја. Имао сам 10 година и могао сам да се фотографишем са Радомиром Антићем на Сантјаго Бернабеу. То је било пре 31 годину - написао је Касиљас у опису фотографије.

Ова објава је за кратак временски период скупила преко 88 хиљада свиђања, а на њу није остала имуна ни Ана Антић, ћерка Радомира Антића.

- Ова фотографије је задовољство за целу породицу. Дан пре дербија испред Бернабеуа након што је добио отказ од Реал Сарагосе рекао ми је да ће једног дана тренирати Реал Мадрид, мислила сам да машта ништа не кошта. Заправо је то визуелизовао! Хвала, Икере - написала је ћерка легендарног српског стручњака.

Икер Касиљас је бивши шпански голман и сматра се за једног од најбољих свих времена. Каријеру је почео 1998 године у трећем тиму Реала из Мадрида, а само годину дана је заиграо за први тим "краљевског" клуба. 

У клубу је провео пуних 17 година и 2016. године прелази у Порто, за који је бранио до 2020. године, након чега завршава каријеру. 

Са мадридским Реалом био је шампион Шпаније пет пута, освојио је два купа и три Суперкупа Шпаније. Три пута је као капитен водио тим до освајања Лиге шампиона и два Суперкупа Европе.

Фото: Танјуг/АП

 

Након преласка у Португал, освојио је две титуле и по један куп и Суперкуп Португала. 

Са репрезентацијом Шпаније два пута је освојио шампионат Европе и једном Светско првенство. 

БОНУС ВИДЕО: НА ТЕРЕНУ У ПЕТОЈ ДЕЦЕНИЈИ: Ово су најстарији учесници на СП

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".