Нови британски премијер и први Индијац на тој позицији, Риши Сунак, важи за једног од најбогатијих људи у Уједињеном краљевству. 

Према неким извештајима, његова вредност процењује се на преко 700 милиона фунти (око 800 милиона евра). Међутим, нови вођа Торијеваца неће се ту зауставити. Као премијеру следује му солидна финансијска надокнада.

Као премијер, Сунак ће имати право на плату до 79.936 фунти (око 90.000 евра). Та петоцифрена плата ће бити изнад онога што господин Сунак зарађује као посланик у Ричмонду у Северном Јоркширу.

Фото: Профимедиа

 

 

Од априла, посланици имају право на зараду од 84.144 фунти годишње.То значи да ће обједињена плата господина Сунака, уколико затражи два пуна износа, бити 164.080 фунти.

Такође, Сунак ће, заједно са својом породицом, имати право да живи у стану у Даунинг стриту, без кирије. Иако је коришћење стана бесплатно, премијер мора да плати пореску обавезу од око 7.000 фунти годишње за струју, грејање и одржавање.

Фото: Профимедиа

 

 

Сунак ће такође морати да сам плаћа своју храну, чак и ако у Даунинг стриту постоји кухинско особље. Нови лидер ће такође имати право да борави без кирије у Чекерсу, званичној резиденцији премијера у Бакингемширу.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".