Девојчица (15) завршила је на суду јер је у недељу око 3 ујутро пробудила и физички напала мајку која није хтела да јој укључи интернет.

Како се наводи у судској пресуди, она се насилнички понашала према својој мајци починивши психичко и физичко насиље над њом. Овај инцидент се догодио почетком јуна у једном хрватском граду у раздобљу од 2.45 до 3 сата ујутру, пише Вечерњи лист.

Доласком из града у алкохолисаном стању, по изјави мајке, ушавши у стан и кад се пресвукла дошла је у спаваћу собу код мајке која је спавала, пробудила исту како би јој мајка упалила интернет да би малолетница могла да користи мобилни телефон и друштвене мреже, пише Даница.хр.

Фото: Марко Ђоковић

 

Кад је мајка рекла ћерки да иде да спава и да је касно, малолетна девојка је почела да вређа мајку речима: ‘Др... једна, је… ти мртву мајку‘. Кад је мајка из лежећег положаја села на кревет, девојчица ју је отвореним дланом ударила у главу.

Након описаног, "малолетница је с мање комоде која се налази поред кревета узела стаклену чашу и погодила мајку у пределу главе, односно чела”, наводи се у пресуди прекршајног суда.

Фото: Профимедиа

 

Како је реч о ученици првог разреда средње која досад није кажњавана, суд је на темељу Прекршајног закона, уместо казне, према њој применио одгојну меру судског укора јер се “може закључити да ће и тиме бити постигнута сврха одгојне мере”.

- Темељем Прекршајног закона, малолетници суд указује на друштвену неприхватљивост и штетност њеног понашања, те исту упозорава да јој се за случај поновног почињења прекршаја може применити и тежа санкција - закључила је прекршајна судија. 

БОНУС ВИДЕО: ПОЛИЦИЈА ДОВОДИ КАВЧАНЕ: Почело саслушање осумњичених за планирање убиства Јована Јовановића

(Вечерњи лист)
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".