Он је прокоментарисао за ТВ Прву и критике опзиције да министарства нису правилно подељена и да их је превисе и истакао да опозиција не би била задовољна и када би прерасподела била другачија.


Казао је да је неопходно да се неко посебно бави спољном трговином и да неко ко се бави туризмом и унутрашњом трговином једноставно не може да постигне и да се бави спољно-трговинским односима.

- Можете да причте шта хоћете и да измишљате ста хоћете. Шојбле је рекао да је први рандеву са реалношћу власт и тада морате да заборавите глупости које сте причали. Тако да је то све мачку о реп - рекао је председник.

Вучић није желео да коментарише наводе из медија да у новој влади неће бити министарка рударства и енергетике Зорана Мхајловић и министар одбране Небојса Стефановић, већ је казао да премијерка Ана Бранабић треба да изнсе свој предлог, који ће он подржати.

На питање да ли ће бити избора у Београду, председник је поручио да на то има право ко год хоће и када год хоће.

- Ја их само молим да размисле хоће ли изборе или не и када их хоће. Сумњате у легитимитет? Ми никада од избора нисмо бежали - рекао је Вучић.

Вучић је упозорио оне који желе изборе да постоји могућност да изгубе убедљивије него претходни пут, јер људи сада нећ бацати гласове на десничаре који су их убеђивали да воде националну, а не неодговорну политику.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".