On je prokomentarisao za TV Prvu i kritike opzicije da ministarstva nisu pravilno podeljena i da ih je previse i istakao da opozicija ne bi bila zadovoljna i kada bi preraspodela bila drugačija.


Kazao je da je neophodno da se neko posebno bavi spoljnom trgovinom i da neko ko se bavi turizmom i unutrašnjom trgovinom jednostavno ne može da postigne i da se bavi spoljno-trgovinskim odnosima.

- Možete da pričte šta hoćete i da izmišljate sta hoćete. Šojble je rekao da je prvi randevu sa realnošću vlast i tada morate da zaboravite gluposti koje ste pričali. Tako da je to sve mačku o rep - rekao je predsednik.

Vučić nije želeo da komentariše navode iz medija da u novoj vladi neće biti ministarka rudarstva i energetike Zorana Mhajlović i ministar odbrane Nebojsa Stefanović, već je kazao da premijerka Ana Branabić treba da iznse svoj predlog, koji će on podržati.

Na pitanje da li će biti izbora u Beogradu, predsednik je poručio da na to ima pravo ko god hoće i kada god hoće.

- Ja ih samo molim da razmisle hoće li izbore ili ne i kada ih hoće. Sumnjate u legitimitet? Mi nikada od izbora nismo bežali - rekao je Vučić.

Vučić je upozorio one koji žele izbore da postoji mogućnost da izgube ubedljivije nego prethodni put, jer ljudi sada neć bacati glasove na desničare koji su ih ubeđivali da vode nacionalnu, a ne neodgovornu politiku.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".