Корнелије је иза себе оставио три ћерке, неутешну супругу Снежану, као и велики музички опус.

Писао је музику и за позориште, филмове и телевизију. Његове песме су биле на многим албумима који су били издавани како у земљи, тако и у иностранству, а многе од њих су достигле платинасти или златни тираж.

Удовица чувеног композитора отворила је душу за домаће медије и испричала како су изгледали њихови последњи дани.

‒ Не знам да ли је било суђено да заврши на овакав начин. Још не верујем да га нема. Бескрајно ми је због тога жао јер је био велики борац, чак и у болести ‒ прича Снежана.

Фото: Принтскрин Јутјуб/RTS Program za dijasporu - Zvanični kanal

 

‒ Много је волео живот и радовао се сваком дану. Није ми јасно како је добио корона вирус кад смо се, откако је почела пандемија, веома чували. Он посебно, чак ни ђубре није ишао да баци без заштитне маске. Избегавали смо гужве и веће скупове управо из тог разлога. Кад сам у јануару добила корону, спавао је са мном у истој соби, није желео да се раздвајамо и ништа му се није догодило.

Фото: Јутјуб принтскрин/PDV Rokovnik

 

‒ Две и по недеље провео је у ковид-болници у Батајници и чак није био на кисеоничкој потпори. У међувремену заразио се болничком бактеријом клостридијом. Из Батајнице смо га пребацили у једну приватну клинику, почео је да се опоравља и понадала сам се да ће се изборити. Лавовска борба лекара, који су давали све од себе, била је узалудна, преминуо је после седам дана, рано ујутру 13. септембра. Нисам успела ни да се опростим са њим. Требало је тога дана да одем на интензивну негу, а дан раније разговарали смо преко видео-позива, рекла сам му да ћу сутрадан доћи да га обиђем и одговорио ми је слабим гласом: „Обавезно“. Био је то наш последњи разговор - рекла је Снежана за магазин "Глорија".

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Здравко Чолић - музички великан, миљеник свих генерација

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".