Прошло је 15 година откако је у саобраћајној несрећи настрадао Тоше Проески, али његова звезда још сија истим сјајем.

Фото: Горан Десковски

 

 

Македонски певач имао је само 26 година када је преминуо, али већ тада је уживао у статусу једног од најбољих музичара у региону. О дубоком трагу који је Тоше Проески оставио на сцени сведочи и то што ни једно музичко такмичење не прође без хитова које је снимио, а многи млади певачи који тек крче естрадни пут труде се да копирају његов начин певања.

Тошетовим путем кренуо је и његов сестрић Кристијан Ристески, син његове рођене сестре Доре, који има 25 година. Шира јавност за Кристијана је први пут чула када је, као дечак, заједно са славним ујаком отпевао песму „Мy литтле оне“, а спот који је снимљен годину дана после Тошетове погибије сачињен је од фотографија из породичног албума.

Фото: Инстаграм принтскрин/kristijanristeski

 

 

‒ Тоше и Кристијан били су много везани. Он му је усадио љубав према музици, учио га је да свира и пева. Ипак, никада није желео да сестрића експонира у јавности. Сећам се када је снимао спот за песму „Мој свет“, намењену „Уницефу“, у коме се појављују многа деца, наша мајка га је питала зашто не позове и Кристијана, а он је одговорио: „Кристијан је много талентован. Доћи ће време кад ће се представити јавности. За сада га желим држати по страни, тешко је бити део естраде.“ Моји синови Кристијан и Никола били су у шоку кад је погинуо, нису могли да прихвате да га више нема.

Кристијан Ристески, за кога кажу да је прави наследник Тошета Проеског, живи у Скопљу. Студирао је Факултет за аудиовизуелне уметности, а неко време боравио је и у Лондону на позив за сарадњу са британским продуцентом Ендијем Рајтом, који је био и Тошетов сарадник.

(Еспресо)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ин мемориам - Џеј Рамадановски

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".