Милорад Мандић Манда је био наш познати глумац. У својој 21. години је постао члан београдског аматерског Експерименталног драмског студија. 6 година касније је дипломирао глуму на Факултету драмских уметности у класи професора Владимира Јевтовића. Након дипломирања је постао члан београдског дечјег позоришта "Бошко Буха“.

Фото: Танјуг/Тања Валић

 

 

Године 1989. је снимио више од 270 епизода емисије "Бајка за лаку ноћ“, приче за лаку ноћ које су се емитовале на националној телевизији. Од 1989. до 1995. је водио емисију за децу "С оне стране дуге“, што га је уз Бранка Коцкицу, учинило најпопуларнијим дечјим глумцем и забављачем. Од 1995. је водио емисију "Више од игре“ на Пинк.

Најзапаженија улога му је у филму Срђана Драгојевића "Лепа села лепо горе“. Од телевизијских улога, истиче се улога Милашина у серији "Село гори, а баба се чешља" Радоша Бајића.

Био је водитељ дечије емисије "Тајни агент Изи" на Пинк од септембра 2002. до јуна 2003, зато што је та дечија емисија прешла на БК телевизији од јуна 2003. до септембра 2004. Био је водитељ квиза "Узми или остави“, који се приказивао на телевизији Б92. Водио је и квиз "Ја волим Србију“, који се приказивао на Првој српској телевизији и квиз "Коло среће“ на Хепију са Сорајом Вучелић.

Фото: Милутин Лабудовић

 

 

Преминуо је на сцени током претпремијере представе "Петар Пан“ у Установи културе "Вук Караџић”, 15. јуна 2016. године од последица срчаног удара.

Сахрањен је 18. јуна 2016. године у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу уз тонове своје омиљене песме "Несаница" и присуство великог броја колега. Сахрањен је поред својих глумачких колега Велимира Бате Живојиновића и Драгана Николића.

Најстарији син Милорада Мандића Манде је ове године постао отац.

Из брака с глумицом Ањом Мандић добио је једно дете, а његов најстарији син из првог брака оженио се крајем године и добио ћерку.

Мандин син Марко оженио је познату српску инфлуенсерку Тијану, која се бави и дигиталним маркетингом и фотографијом.

Наследницу су добили у децембру, а венчали су се месец дана раније. Тијана често објављује заједничке фотографије ње и Марка, и многи се слажу с тим да је њихова љубавна прича права романтична бајка.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума Здравка Чолића

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".