Никола Пејаковић Коља важи за уметника који се остварио на више поља са подједнаким успехом.

Током своје више од 30 година дуге каријере, бриљирао као глумац, сценариста, редитељ и музичар.

Глумац у последње време често у јавности прича на тему свог живота који је често био турбулентан и туробан. Како сам Пејаковић каже, пролазио је кроз пакао унутрашњих борби, као и борби са пороцима.

Фото: Ненад Живановић

 

Гостујући у једној емисији, проговорио је о пороцима, те истакао да је веома рано почео да пије, те да је упао и у канџе дроге. Већ десет година ништа од поменутог не конзумира.

- Рано сам почео да пијем. Сада само вода, ево већ десет година. Неко попије своје што је тебало да попије. Кренуо сам да пијем рано. У Бањалуци је то породичан спорт који се преноси с колена на колено. Сви пију и овде и тамо, сви пијемо. Алкохол је некако прихваћен порок - каже Никола Пејаковић.

- Лакше је када се прича о алкохолу, то је у ствари јавна исповест. Христ је рекао исповедајте се једни другима, много је лакше.

Глумац је додао и да је много година због алкохола живео другачијим животом те да управо зато неким стварима није придавао значаја.

- Уз алкохол је све лакше, па сам ја све те године, задњих четрдесет (смех)... До скоро сам живео на тај начин, нисам се пуно обазирао на догађаје - рекао је искрено глумац.

- У тим неким годинама сам био кловн у друштву. Вероватно је то потреба за тим неким допадањем и прављењем пријатеља - истакао је између осталог Никола Пејаковић.

Фото: Н. Фифић

 

Глумац је открио шта за њега данас значи реч дрога са којом се сусрео у животу.

- Мислим да то само када се унесе у један простор... Само када се унесе, уђе ђаво, односно, загади се тај простор неким злом - каже Пејаковић.

Током искреног разговора Никола је испричао да је једном приликом отишао код једне жене која се бавила акупунктуром, али да га је она избацивши га из ординације у ствари спасила.

- Јесам једном отишао код једне жене која се бавила акупунктуром ил нечим и ја сам сео а она ме одмах питала: "Је л ви пушите?", ја сам рекао: "Не", а из уста... Никада нисам пушио, али сам пре тога дувао. Рекла ми је: "Устаните и изађите из моје ординације, вама само Бог може да помогне, ја не могу". Ја се тада нисам вратио православљу, нисам је разумео. Био сам онако љут и рекао сам: "Добро сад идем". И она ме је спасила. Пре него што сам изашао она ми је написала три наслова, три књиге, које су за почетнике за улазак у веру и спасила ме.

Глумац је данас захвалан што су му родитељи живи и да може да се искупи за све што је радио у младости због чега је и њима стварао проблеме.

- Ја сам избачен из основне и из средње сам умало. Моји родитељи су имали историју тих проблема, Било је неко друго време и они су се надали да ће то да издобри. Било је ту неких ексцеса на половини седмог разреда, И прешао сам у другу школу, тад то није било избаце те него позову родитеље и… Вређао сам наставницу математике, организовао неко бежање, било је ту пар неких проблема – искрен је Никола Пејаковић.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Живописне фотке са снимања филма ''Муње'', као и са концертних промоција

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".