Nikola Pejaković Kolja važi za umetnika koji se ostvario na više polja sa podjednakim uspehom.

Tokom svoje više od 30 godina duge karijere, briljirao kao glumac, scenarista, reditelj i muzičar.

Glumac u poslednje vreme često u javnosti priča na temu svog života koji je često bio turbulentan i turoban. Kako sam Pejaković kaže, prolazio je kroz pakao unutrašnjih borbi, kao i borbi sa porocima.

Foto: Nenad Živanović

 

Gostujući u jednoj emisiji, progovorio je o porocima, te istakao da je veoma rano počeo da pije, te da je upao i u kandže droge. Već deset godina ništa od pomenutog ne konzumira.

- Rano sam počeo da pijem. Sada samo voda, evo već deset godina. Neko popije svoje što je tebalo da popije. Krenuo sam da pijem rano. U Banjaluci je to porodičan sport koji se prenosi s kolena na koleno. Svi piju i ovde i tamo, svi pijemo. Alkohol je nekako prihvaćen porok - kaže Nikola Pejaković.

- Lakše je kada se priča o alkoholu, to je u stvari javna ispovest. Hrist je rekao ispovedajte se jedni drugima, mnogo je lakše.

Glumac je dodao i da je mnogo godina zbog alkohola živeo drugačijim životom te da upravo zato nekim stvarima nije pridavao značaja.

- Uz alkohol je sve lakše, pa sam ja sve te godine, zadnjih četrdeset (smeh)... Do skoro sam živeo na taj način, nisam se puno obazirao na događaje - rekao je iskreno glumac.

- U tim nekim godinama sam bio klovn u društvu. Verovatno je to potreba za tim nekim dopadanjem i pravljenjem prijatelja - istakao je između ostalog Nikola Pejaković.

Foto: N. Fifić

 

Glumac je otkrio šta za njega danas znači reč droga sa kojom se susreo u životu.

- Mislim da to samo kada se unese u jedan prostor... Samo kada se unese, uđe đavo, odnosno, zagadi se taj prostor nekim zlom - kaže Pejaković.

Tokom iskrenog razgovora Nikola je ispričao da je jednom prilikom otišao kod jedne žene koja se bavila akupunkturom, ali da ga je ona izbacivši ga iz ordinacije u stvari spasila.

- Jesam jednom otišao kod jedne žene koja se bavila akupunkturom il nečim i ja sam seo a ona me odmah pitala: "Je l vi pušite?", ja sam rekao: "Ne", a iz usta... Nikada nisam pušio, ali sam pre toga duvao. Rekla mi je: "Ustanite i izađite iz moje ordinacije, vama samo Bog može da pomogne, ja ne mogu". Ja se tada nisam vratio pravoslavlju, nisam je razumeo. Bio sam onako ljut i rekao sam: "Dobro sad idem". I ona me je spasila. Pre nego što sam izašao ona mi je napisala tri naslova, tri knjige, koje su za početnike za ulazak u veru i spasila me.

Glumac je danas zahvalan što su mu roditelji živi i da može da se iskupi za sve što je radio u mladosti zbog čega je i njima stvarao probleme.

- Ja sam izbačen iz osnovne i iz srednje sam umalo. Moji roditelji su imali istoriju tih problema, Bilo je neko drugo vreme i oni su se nadali da će to da izdobri. Bilo je tu nekih ekscesa na polovini sedmog razreda, I prešao sam u drugu školu, tad to nije bilo izbace te nego pozovu roditelje i… Vređao sam nastavnicu matematike, organizovao neko bežanje, bilo je tu par nekih problema – iskren je Nikola Pejaković.

BONUS GALERIJA: Živopisne fotke sa snimanja filma ''Munje'', kao i sa koncertnih promocija

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".