Прослављена великанка српске кинематографије Сека Саблић годинама нас засмејава са филмског платна. Осим на филму обожавамо га је гледамо и на даскама које живот значе.

Иако је многи доживљавају као "краљицу хумора" Сека је више пута у медијима говорила да она приватно заправо уопште није духовита, већ је сушта супротност оној Секи коју гледамо на малим екранима.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

За себе је често знала да каже да је мргуд, што су и њени чланови породице више пута потврдили. Упркос томе, она је једна од наших најбољих глумица и публика се радује сваком новом пројекту у којем учествује наша позната глумица.

Сека Саблић је у више наврата у медијима говорила о свом приватном животу. 

- Рођена сам у Београду, на Чубури, у болници која данас носи назив "За мајку и дете" у Тиршовој улици. Родила сам се 1942. године, у јеку рата и најстрашнијих опасности за мене, моју мајку и оца, јер моја мајка је била Јеврејка - Сефардкиња са Дорћола. Никада током рата није носила жуту траку. Када се удала за мог оца, Стевана, хришћанина и преселила на Чубуру, родитељи су је се одрекли. Није имала контакта с њима све док њену фамилију, пет сестара са децом, нису одвели у логор на Сајмиште - реченице су из аутобиографије ове талентовене глумице "Моја мала аутобиографија".

Фото: З. Кнежевић

 

 

Након што је завршила Основну школу "Свети Сава", уписала је "Четрнаесту београдску Гиманзију". У млађим данима се бавила музиком, свирала клавир, али и похађала литералну и глумачку секцију.

Након завршене гимназије Сека одлучује да крене на Факултет драмских уметности. Студије је започела 1965. године и завршила их као најбољи студент у класи Мате Милошевића.

Фото: Д. Миловановић

 

 

Након завршеног факултета почела је да добија улоге, које су се ређале, а многи су били одушевљени њеним талентом. 

Прву улогу је имала у позоришту "Бошко Буха" са глумцем Божидаром Болетом Стошићем, а један од класића био јој је и Драган Николић, с којим се касније и окумила. 

 

 

Иако о приватном животу није често говорила знамо да је постала мајка дечака Стефана у својој 34. години. Стефан је за себе одабрао занимање које је слично мајчином. Он је данас успешни позоришни редитељ, који се као отац остварио 2013. године. Стефан је добио сина Леона, за којег је Сека много везана.

- Он је божанствен. Ја уживам у њему. Леон има осам година и већ је велики унук. На пример, последњи пут ме је насмејао када сам га питала: "Како си се провео на мору?", а он ми је тада одговорио: "Лепо, ниси ми недостајала". Та његова изјава ми је стварно била смешна, а и сада је.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из абума глумице Неде Арнерић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".