Proslavljena velikanka srpske kinematografije Seka Sablić godinama nas zasmejava sa filmskog platna. Osim na filmu obožavamo ga je gledamo i na daskama koje život znače.

Iako je mnogi doživljavaju kao "kraljicu humora" Seka je više puta u medijima govorila da ona privatno zapravo uopšte nije duhovita, već je sušta suprotnost onoj Seki koju gledamo na malim ekranima.

Foto: reprint TV Novosti

 

 

Za sebe je često znala da kaže da je mrgud, što su i njeni članovi porodice više puta potvrdili. Uprkos tome, ona je jedna od naših najboljih glumica i publika se raduje svakom novom projektu u kojem učestvuje naša poznata glumica.

Seka Sablić je u više navrata u medijima govorila o svom privatnom životu. 

- Rođena sam u Beogradu, na Čuburi, u bolnici koja danas nosi naziv "Za majku i dete" u Tiršovoj ulici. Rodila sam se 1942. godine, u jeku rata i najstrašnijih opasnosti za mene, moju majku i oca, jer moja majka je bila Jevrejka - Sefardkinja sa Dorćola. Nikada tokom rata nije nosila žutu traku. Kada se udala za mog oca, Stevana, hrišćanina i preselila na Čuburu, roditelji su je se odrekli. Nije imala kontakta s njima sve dok njenu familiju, pet sestara sa decom, nisu odveli u logor na Sajmište - rečenice su iz autobiografije ove talentovene glumice "Moja mala autobiografija".

Foto: Z. Knežević

 

 

Nakon što je završila Osnovnu školu "Sveti Sava", upisala je "Četrnaestu beogradsku Gimanziju". U mlađim danima se bavila muzikom, svirala klavir, ali i pohađala literalnu i glumačku sekciju.

Nakon završene gimnazije Seka odlučuje da krene na Fakultet dramskih umetnosti. Studije je započela 1965. godine i završila ih kao najbolji student u klasi Mate Miloševića.

Foto: D. Milovanović

 

 

Nakon završenog fakulteta počela je da dobija uloge, koje su se ređale, a mnogi su bili oduševljeni njenim talentom. 

Prvu ulogu je imala u pozorištu "Boško Buha" sa glumcem Božidarom Boletom Stošićem, a jedan od klasića bio joj je i Dragan Nikolić, s kojim se kasnije i okumila. 

 

 

Iako o privatnom životu nije često govorila znamo da je postala majka dečaka Stefana u svojoj 34. godini. Stefan je za sebe odabrao zanimanje koje je slično majčinom. On je danas uspešni pozorišni reditelj, koji se kao otac ostvario 2013. godine. Stefan je dobio sina Leona, za kojeg je Seka mnogo vezana.

- On je božanstven. Ja uživam u njemu. Leon ima osam godina i već je veliki unuk. Na primer, poslednji put me je nasmejao kada sam ga pitala: "Kako si se proveo na moru?", a on mi je tada odgovorio: "Lepo, nisi mi nedostajala". Ta njegova izjava mi je stvarno bila smešna, a i sada je.

BONUS GALERIJA: Iz abuma glumice Nede Arnerić

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".