Потписао је за шампионску Рому са 19 година. Свађе са Капелом, менаџером Роме су обележиле овај период његове каријере. Најскупљи тинејџер свог времена је затекао великане попут Хидетоши Накате, Франческа Тотија и Габријела Батистуту.

Батигол је примио Касана у свој дом и примио га је као властитог сина. Батистута је био на врхунцу, а Касано тек на почетку своје каријере.

Фото: Профимедиа

 

Међутим, Касано је за свог некадашњег саиграча рекао да му је антипатичан и да тај однос уопште није био добар.

- Никада није платио кафу. Никад се није поздравио са конобарима. Те сезоне заради 10 милиона еура, а говорио је да су кафе на клупски рачун - објаснио је Касано.

Батистута му није остао дужан и желео је да објасни ситуацију. Сматрао је коментар да је антипатичан од стране Касана заправо комплимент. Додао је да је видео збуњеност на његовом лицу кад је дошао у Рим.

Фото: Профимедиа

 

- Није могао да се скраси. Ја сам разговарао са супругом и прихватили смо га у наш дом и сада ми га је жао слушати га како овако говори - објаснио је Батистута.

Скандал-мајстор

Касано је увек био у жижи јавности због својих апетита. Позната је његова изјава да је спавао својевремено са 700 жена.

- У Мадриду сам имао пријатеља који је био конбар. Његов посао је био да ми донесе три или четири пецива након што бих имао секс. Он би доносио пециво, а ја бих силазио са ђевојком. Онда би он преузео ђевојку, а ја пециво. Пециво и секс, савршена комбинација - објаснио је Касано својевремено.

Фото: Профимедиа

 

Док је играо за краљевски клуб, добио је 14 килограм вишка, а за сваки је био кажњен. Ту се најбоље видео његов мањак дисциплине.

За себе је рекао да је највећи таленат који је протраћио све.

- Стил ''дивљи геније који крши правила'' би отишао предалеко. а стварно сам прешао границу превише пута - признао је Касано.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Легендарни Габријел Батистута у Београду

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".