Неки од великана светског фудбала су користили забрањене супстанце, а оне се крећу од кокаина до допинга. Некима је каријера уништена због оваквих испада.

Адријан Муту

Један од најпознатијих румунских фудбалера у последњих двадесет година. Играо је за Челси када је у првих 27 утакмица постигао 10 голова. Често је био у сукобу са тадашњим тренером - Жозе Мурињом.

Фото: Танјуг/АП

 

Муту је себе ''осудио'' на одлазак када су стигли резултати теста на наркотике. Присуство кокаина је било показано, а Муту је добио седмомесечну забрану играња. Успео је да се врати и своју каријеру да делимично спаси у Јувентусу и Фиорентини, међутим, 2010 је поново ухваћен да је користио нелегалне супстанце.

Дијего Марадона

''Божија рука'' се сматра за једног од најбољих фудбалера свих времена, али његову каријеру је обележио и кокаин у два наврата. Први пут је 1991. године пао тест на наркотике, током времена проведеног у Напуљу.

Фото: АП

 

Касније се спекулисало да је 1994. године током утакмице Аргентина-Грчка, када је постигао гол, изгледао чудно. После утакмице је пао на новом тесту и послат је кући. То је био његов последњи гол у дресу Аргентине.

Рене Игита

Своју каријеру је обележио бројним атрактивним потезима, најпознатији од многих је свакако његова ''шкорпија'' на Вемблију. Међутим, каријеру су му обележиле и контроверзе и повезаност са нарко-светом Колумбије.

Фото: Профимедиа

 

Већ у позним годинама је тестиран позитиван на кокаин и напустио је свој тадашњи клуб, прекинувши каријеру, да би се неколико година касније вратио у 40. години.

Клаудио Каниђа

Аргентинско крило је један од ретких који је играо и за Ривер и за Боку, смртно посвађане ривале. Остали клубови укључују и Аталанту, Рому и Ренџерс међу осталим. Аталанту је описао као најбоље године каријере, међутим, напустио ју је због Роме.

Фото: Профимедиа

 

Након утакмице против Наполија, затражен је тест на нелегалне супстанце, када је откривено да је Каниђа користио кокаин. Добио је забрану играња фудбала 13 месеци. Наводно је изјавио - ако је кокаин дрога, онда сам ја наркоман.

Прослава Робија Фаулера

Иако сведочи сам да никада није користио кокаин, управо је он дао најчудније радовање прослављеног гола. Роби Фаулер је на Мерсисајдском дербију свој гол прославио на јединствен начин. За овакву прославу је добио казну од 32.000 фунти.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".