Пре Манчестер Јунајтеда, Ђемба-Ђемба је играо за Нант где почиње његов вртоглави успон. Успео је да се покаже у најбољем светлу, а Нант је скоро сваке године изборио европски пласман. Као такав је запао за око великог Алекса Фергусона који је одлучио да га доведе, спремајући га да у једном тренутку замени капитена Роја Кина.

Фото: Профимедиа

 

Долазак на острво

Острвски фудбал је био као скројен за њега, тврд, агресиван. Замена за управо таквог Роја Кина би требало да се добро уклопи. Већ у првој утакмици против Арсенала је имао оштар старт на Сола Кембела.

 

 

Провео је 18 месеци на Олд Трафорду и није успео да одржи поуздану форму нити да се представи као погодна замена за Роја Кина. Остаће запамћен његов гол против Лидса у Лига купу који је решио утакмицу у корист Црвених ђавола.

Бирмингемска епизода

Фото: Профимедиа

 

Није се снашао у Јунајтеду, те га је тражила Астон Вила и успела да га доведе у своје редове. Међутим, није успео да се ''угура'' у везни ред Виле, одигравши једну утакмицу, и то као замена, пре него што је отишао на позајмицу у Барнли. Ту се добро показао, међутим, то није било довољно да га задрже у Вили, те је његов уговор прекинут.

Враћање на прави пут

Ђемба-Ђемба се преселио у Катар на кратко, успевши да врати своју каријеру на прави пут, касније прешавши у Оденсе, клуб из Данске. Ту је постао миљеник навијача и многи су сматрали да је најбољи играч лиге.

Фото: Танјуг/АП

 

Због одличних партија су за њега били заинтересовани Леће, Вест Бром, међутим, ти преговори су пропали, али су пропали и односи између Ђембе-Ђембе и Оденсеа. Уговор му није продужен.

Клуб је напустио и прешао у Хапоел из Тел-Авива.

Београдски Партизан

За многе је постао познат управо у овом моменту. Партизан је довео играча у којег је Јунајтед полагао огромне наде. Прву утакмицу је одиграо против Лудогореца, ушавши са клупе у 64. минуту. Неуспех Партизана у Лиги шампиона, а потом и у Лиги европе је значајно уздрмао црно-беле.

Фото: МВ

 

Током те сезоне је одиграо 11 утакмица у лигашком такмичењу и 2 у купу. Већ у децембру је раскинуо споразумно уговор са Партизаном. Провео је укупно 6 месеци у Партизан и важи за једног од играча који нису испунили очекивања. Заменио га је Никола Дринчић.

После Партизана је покушао да се врати на прави пут, међутим шкотски Сент Мирен га је држао и краће од Партизана, да би касније играо у Индији, Индонезији и другој лиги Француске и чак петом рангу такмичења Швајцарске.

ГАЛЕРИЈА: Ђемба-Ђемба кроз каријеру

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".