Најбоље дане је провео у Италији и то Перуђи, Роми, Парми, Болоњи и Фиорентини. Шокирао је јавност када се 2006. када је одлучио да се повуче са фудбалске сцене. Тада је имао само 29 година.

Наката је одлучио да се позабави другим стварима. Популарни ''Дејвид Бекам из Азије'' се, чини се, заситио фудбала. Одлуку је објавио након мундијала и пораза од Бразила.

 

 

- У свакој земљи у којој сам играо људи су ме питали о Јапану, а ја скоро ништа нисам знао да им кажем. Хтио сам да постанем бољи Јапанац и да покажем поштовање према својој земљи. Отишао сам рано из ње, али схватио сам тада да је вријеме да се вратим - рекао је Наката.

Након што је обишао и упознао се боље са својом домовином, а поготово са традиционалним пићем Јапана.

Саке - рижино вино, очарало је Накату и почео је да производи саке под називом ''Н''. Бизнис је покренут 2013. године, а боца пића кошта између 2000 и 3000 евра, па је и производња релативно мала.

Постао је стручњак, није желео да се бори са конкуренцијом за тржиште Јапана, већ је одлучио да пласира производ у Европу - пун погодак.

 

 

- У Јапану расте тржиште пива јер млађе генерације не знају толико тога о сакеу. Више пију вина и пива и потенцијал за саке је невјероватан ван Јапана. Ипак, постоји међу људима ван Јапана мањак информација и едукације око овог пића - објаснио је он.

Највећи успех долази у виду сарадње са Нестле компанијом који се одлучио да производи КитКат чоколадице са укусом управо овог пића. Зарадио је више од 100 милиона долара од овог бизниса.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".