Његов стил игре је препознатљив и најбоље га описује његов надимак - Ел Локо, Лудак. Знао је да преузме одговорност и да често дрибла испред гола, па чак и да утиче на игру на другој страни терена.

На овај начин је инспирисао нове генерације голмана који преузимају много активнију улогу у креирању напада.

Постигао је 43 гола током своје каријере, са беле тачке 35, 7 из слободних удараца и један из свог шеснаестерца.

Био је Марадонин пријатељ, чак је и играо у опроштајној утакмици 2001. године.

Фото: Танјуг/АП

 

Тестиран позитиван

Своју дугу каријеру су обележили бројни скандали, између осталих и да је био позитиван на тесту за кокаин. Док је играо за еквадорски Аукас, ''пао'' је на тесту. Недуго после отга се и пензионисао, да би се три године касније вратио и обукао дрес Гуароса у 40. години.

Отмица

Нарко-ривали Карлос Молина и Пабло Ескобар су обожавали фудбал, чак су и локалне тимове финансирали. Међутим, проблем настаје када је 15-огодишња Клаудија, ћерка Молине, отета током шетње кроз Медељин. Пабло Ескобар је управо стајао иза ове отмице.

Карлос Молина се није обратио нити полицији, нити влади Колумбије, већ ексцентричном голману. Игита је имао широк приступ разним круговима у Медељину због своје славе. Игитин клуб је био у власништву, управо Молине.

Већински је он био заслужан за пуштање ћерке нарко-боса Молине. За своје услуге посредовања између два нарко-шефа, добио је накнаду од 64.000 долара. То је било у супротности са законом где је он имао профит од киднаповања, па је провео 7 месеци у затворској ћелији.

Фото: Профимедиа

 

Посета у затвору

Игита је сматрао да је ухапшен због посећивања Пабла. Желео је да му се захвали што се предао и тако стабилизовао Колумбију на врло кратко време.

Причао је да је знао Ескобара, али не Пабла, већ његовог брата - Роберта.

Када је упитан да ли би посетио Ескобара у затвору опет, рекао је да би то учинио сваког дана уколико би му власти то дозволиле.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Легендарни Габријел Батистута у Београду

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".