Милан Шерифовић рођен је 15. октобра 1949. године. Завршио је Економску школу, а потом и студирао Економски факултет.

- Може Марија да има година, колико год хоће, биће увек наше - дете! Може да иде где год хоће... на све континенте Света, њени корени - не мрдају: увек ће бити овде у њеном... и нашем Крагујевцу! - написао је својевремено Милан на Фејсбуку, а једном приликом објавио је и њену фотографију из времена када је пошла у школу.

- Негде сам прочитао да када неко дете пође у школу са његовим безбрижним животом заувек је - готово - почео је он своју објаву, на којој се види Марија која у једној руци носи буквар, а за другу је баба Лепа чврсто држи.

 

 

- Њихова 'борба' почињала је сваког дана рано изјутра и трајала је до почетка Маријиног сна! Обратите пажњу како је бака 'нежно, али сигурно' држи за руку!? То је само да не би побегла, јер је страшно мрзела - фотографисање, што се види и по њеној фаци. Не воли га много ни данас, али... посао је-посао - закључио је он.

Био је аутор и водитељ емисије "Аутограм", најпопуларније радио емисије на подручју целе Југославије, у којој су гости били најпознатији солисти народне музике.

Колико је емисија била популарна и слушана најбоље показује податак да је Шерифовић недељно добијао од 500 до чак 1.000 писама слушалаца у којима су предлагали госте за емисију и које није могао сам да прочита, већ је имао сараднике који су му у том послу помагали.

 

 

Радио је и емисију о поп музици и емисију "Радиограм". Био је познат као одличан водитељ и колега, а пре свега добар човек.

Аутор је књиге о риболову, првак некадашње Југославије у спортском риболову, три године је био савезни селектор за пионире и омладинце у риболову, један од оснивача Стоно-тениског клуба Раднички. У свим пословима које је радио био је изузетно успешан.

Датум и место сахране биће накнадно објављени.

(Еспресо)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ретроспектива каријере певачице Марије Шерифовић

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".