Milan Šerifović rođen je 15. oktobra 1949. godine. Završio je Ekonomsku školu, a potom i studirao Ekonomski fakultet.

- Može Marija da ima godina, koliko god hoće, biće uvek naše - dete! Može da ide gde god hoće... na sve kontinente Sveta, njeni koreni - ne mrdaju: uvek će biti ovde u njenom... i našem Kragujevcu! - napisao je svojevremeno Milan na Fejsbuku, a jednom prilikom objavio je i njenu fotografiju iz vremena kada je pošla u školu.

- Negde sam pročitao da kada neko dete pođe u školu sa njegovim bezbrižnim životom zauvek je - gotovo - počeo je on svoju objavu, na kojoj se vidi Marija koja u jednoj ruci nosi bukvar, a za drugu je baba Lepa čvrsto drži.

 

 

- NJihova 'borba' počinjala je svakog dana rano izjutra i trajala je do početka Marijinog sna! Obratite pažnju kako je baka 'nežno, ali sigurno' drži za ruku!? To je samo da ne bi pobegla, jer je strašno mrzela - fotografisanje, što se vidi i po njenoj faci. Ne voli ga mnogo ni danas, ali... posao je-posao - zaključio je on.

Bio je autor i voditelj emisije "Autogram", najpopularnije radio emisije na području cele Jugoslavije, u kojoj su gosti bili najpoznatiji solisti narodne muzike.

Koliko je emisija bila popularna i slušana najbolje pokazuje podatak da je Šerifović nedeljno dobijao od 500 do čak 1.000 pisama slušalaca u kojima su predlagali goste za emisiju i koje nije mogao sam da pročita, već je imao saradnike koji su mu u tom poslu pomagali.

 

 

Radio je i emisiju o pop muzici i emisiju "Radiogram". Bio je poznat kao odličan voditelj i kolega, a pre svega dobar čovek.

Autor je knjige o ribolovu, prvak nekadašnje Jugoslavije u sportskom ribolovu, tri godine je bio savezni selektor za pionire i omladince u ribolovu, jedan od osnivača Stono-teniskog kluba Radnički. U svim poslovima koje je radio bio je izuzetno uspešan.

Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

(Espreso)

BONUS GALERIJA: Retrospektiva karijere pevačice Marije Šerifović

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".