Једно од традиционалних јела свакако је пилав са пиринчем и пилетином.

Ако у скорије време нисте припремали ово старинско јело, доносимо вам рецепт за пилав на мало другачији начин.

Лажни пилав се пече краће од оригиналног, а све што треба да урадите је да месо замените сланином и додате сир који се топи.

Фото: Јутјуб принтскрин/Cookist Wow

 

Састојци:

400 г куваног рижота

400 мл парадајз соса

1 јаје

3 кашике пармезана

2 кашике презли

90 г грашка из конзерве

3,5 шоље тврдог сира

250 г сланине

Припрема:

Скувајте пиринач и процедите, па додајте парадајз сос, јаје и пармезан. Добро промешајте да се све сједини. У тепсију поспите мало презли, па сипајте пола смесе од пиринча. Затим поређајте процеђени грашак и преко ставите сланину, па пола количине ренданог тврдог сира.

Сипајте преостали пиринач и поравнајте. Поспите преосталим ренданим тврдим сиром и пеците у загрејаној рерни на 190°C око 35 минута. Оставите да се охлади 10 минута и сеците на кришке.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".