Када елиминишете шећер из своје исхране, ослобађате се једног од главних узрока промена расположења и раздражљивости. Често се дешава да компаније не наведу тачно количину шећера која се налази у њиховим производима. Из тог разлога је тешко пратити колико шећера конзумирате сваког дана.

Гојење

С обзиром на то да чоколаду готово сви редовно конзумирају и да је она најчешћи узрок гојења, уколико направите паузу од месец дана, бићете у форми и побољшаћете целокупно здравље.

Фото: Профимедиа

 

 

Горушица

Када је реч о горушици, најчешће мислимо како је изазива пржена храна, алкохол и слично. То је свакако тачно, али да ли сте знали да је чоколада такође један од криваца за овај проблем? Конзумирање чоколаде погоршава симптоме горушице, тј. рефлукса киселине. Стручњаци тврде да што је чоколада слађа, то је опаснија за желудац.

Фото: Профимедиа

 

 

Лош сан

Они који увече једу чоколаду углавном имају проблем са спавањем јер чоколада садржи кофеин који разбуђује. Кофеин није ризичан уколико га конзумирате у току дана, али ако га уносите у организам у касне сате, ваш сан ће бити поремећен. Кофеин такође може допринети анксиозности, па умерено конзумирање ове посластице може учинити да се осећате боље и опуштеније.

Фото: Профимедиа

 

Контролисаним уносом чоколаде смањићете ризик од болести јетре и дијабетеса. Истраживање објављено у једном стручном магазину показало је да постоји корелација између већег уноса шећера и повећаног ризика смртности од кардиоваскуларних болести. Уколико одлучите да одустанете од чоколаде и приклоните се здравијим алтернативама, попут воћа и орашастих плодова, овај ризик ће, наравно, бити мањи.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".