Jedno od tradicionalnih jela svakako je pilav sa pirinčem i piletinom.

Ako u skorije vreme niste pripremali ovo starinsko jelo, donosimo vam recept za pilav na malo drugačiji način.

Lažni pilav se peče kraće od originalnog, a sve što treba da uradite je da meso zamenite slaninom i dodate sir koji se topi.

Foto: Jutjub printskrin/Cookist Wow

 

Sastojci:

400 g kuvanog rižota

400 ml paradajz sosa

1 jaje

3 kašike parmezana

2 kašike prezli

90 g graška iz konzerve

3,5 šolje tvrdog sira

250 g slanine

Priprema:

Skuvajte pirinač i procedite, pa dodajte paradajz sos, jaje i parmezan. Dobro promešajte da se sve sjedini. U tepsiju pospite malo prezli, pa sipajte pola smese od pirinča. Zatim poređajte proceđeni grašak i preko stavite slaninu, pa pola količine rendanog tvrdog sira.

Sipajte preostali pirinač i poravnajte. Pospite preostalim rendanim tvrdim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 35 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta i secite na kriške.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".