Једна фотографија из Аргентине која је забележена камером обишла је цео свет, а хуманост главног актера – лепе полицајке оставила је све без текста.

Наиме, полицајка по имену Селесте Ајала из Аргентине била је на дужности у дечјој болници Сестара Мариа Лудовица, када је доведена гладна беба.

Када је чула бебин очајнички плач и приметила да је болничко особље презаузето, Селесте је питала да ли може она да је узме и да је нахрани. Чим је почела да га доји, дечак се смирио.

– Приметила сам да је гладан, стављао је руку у своја уста, па сам питала особље да ли могу да га подојим. Био је то тужан тренутак, сламало ми је душу да га таквог гледам. Друштво би требало да буде осетљиво на угрожену децу – изјавила је полицајка за локалне новине.

Према писању медија, дечак је шесто дете, а самохрана мајка се бори да изађе на крај.

Колега полицајке Маркос Хередиа рекао је да је особље у болници бебу звало „смрдљива и прљава“, што је шокирало све, али Селесте Ајалу то није занимало. Фотографисао је тренутак како колегиница доји бебу и поделио га на друштвеним мрежама.

– Желим с људима поделити овај тренутак љубави који си ти данас учинила за ову бебицу коју ниси знала. Ниси оклевала да за њу учиниш оно што би учинила мајка. Није те занимало је ли прљав, смрди ли, по чему ју је особље у болници и називало. Свака част, колегице – наводи се у објави.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".