ОВАН

Ован је навикао да јури кроз живот па зато често удара главом о зид. Све своје врлине и мане носи као оружје које никада не скрива од очију јавности па га многи доживљавају као особу која свуд унаоколо јуриша брзином од милион миља на сат. Када су превише јаки, могу да сагоре и тада се активира инерција – а такође и депресија. Што се тиче свакодневних навика, обично су озбиљни зависници од кофеина и воле јаку кафу коју доживљавају као инфузију додатне енергије.

Фото: Профимедиа

 

БИК

Бикови су помало опседнути храном. Они воле да се излежавају и често се одмарају током дана, а све то да би уживали у свакој посластици која им падне шака. Уживају у свему, од пржене нездраве хране до финих француских сирева. Не може се рећи да они то раде због нестабилности, налета чудних емоција или сличних побуда, једноставно Бик је знак који живот изједначава са уживањем. То је, наравно, сасвим у реду све док превише хране не почне да штети здрављу.

БЛИЗАНЦИ

Психолошки посматрано, Близанци имају велики гладан мозак и опсесију за упијањем знања. Они су у сталној потрази за истином и уживају да виде универзум на другачији начин. У питању су људи који дубоко размишљају о свему па и најмањој ситници, тако да се немојте изненадити ако постану потпуно опседнути када наиђу на нову тему која вас (не) занима.

Фото: Профимедиа

 

РАК

Пречесто се Рак ухвати у мрежу претераног размишљања о свему, свачему и свакоме – то је зависност од које је заиста тешко побећи. У заиста екстремним ситуацијама ова зависност може отићи толико далеко да Рак постане толико самокритичан и суров према себи, па чак и упадне у образац самопрезира и самокажњавања. Када се то деси, добро би било да се овај хороскопски знак одмакне и освежи своје видике, те да свет око себе погледа из неке друге перспективе. У супротном, може им се лако десити да се тотално исцрпе (па чак и оболе) од превелике бриге, преноси "Женски магазин".

ЛАВ

Понекад је Лав толико заљубљен у себе и свој его да људима око себе почиње да делује дивље, необуздано и превише самоуверено. Лавови лако могу постати опседнути својим физичким изгледом и тежњом да остану вечно млади - толико да вежбају као луди или претерају са пластичном хирургијом. Ово, наравно, не мора бити велика ствар уколико на време науче да ове своје зависности држе под контролом. У супротном - ствари се лако могу измаћи контроли.

Фото: Профимедиа

 

ДЕВИЦА

Лепо је бити педантан, уредан и чист, али Девица често зна да претера и оде у неку сасвим другу страну. Девице имају тенденцију да буду уредни "фрикови" који не могу да поднесу да буду у близини ствари које (из њихове перспективе) нису на месту. Ако уђу у просторију пуну смећа, осећају принуду да све организују и чисте. Углавном је ово безопасна зависност, али ако постану превише опсесивни, то може бити на ивици да буде опсесивно-компулсивни поремећај. Најбоље је да не правите неред када идете у посету њиховом дому!

ВАГА

Ваге су познате по томе што имају изражену зависност од куповине и шопинга. Када ствари пођу наопако или се осећају лоше, куповина свега и свачега (често то укључује и сасвим непотребне ствари) је њихов најбољи лек. Они мисле да је још један пар светлуцавих ципела неопходан за комплетирање аутфита или да ће још један украс који одражава снагу воденог елемента створити савршен фенг шуи у њиховом купатилу. Тек када схвате да улазе у непотребне дугове могу се опаметити. 

Фото: Профимедиа

 

ШКОРПИЈА

Шкорпије су страствена бића па је самим тим за њих карактеристична зависност од физичког контакта и сировог задовољства. Познати су по свом лудом и израженом сексуалном нагону и љубави према експериментисању у спаваћој соби. Када су заиста заљубљени у некога, њихова пожуда може да их обузме таквом силином да постану превише нападни, такорећи неподношљиви. Једно је сигурно, забављање са Шкорпијом никада није досадно!

СТРЕЛАЦ

Стрелац воли да преузима ризик и доноси исхитрене одлуке које га могу превише коштати. Понекад то може довести до проблематичних зависности, посебно када је у питању коцкање. Било да се ради о покеру, кладионици или покушају да се изабере следећи победник светског првенства у фудбалу – они једноставно воле све што је непредвидиво и на ивици да прерасте у велики ризик. У умереним количинама је све ово савршено безопасно, али само уколико се кочница повуче на време!

ЈАРАЦ

Јарчеви су продуктивни и одлучни по природи, али понекад могу бити превише опсесивни када је њихов посао у питању. Познати су по томе што су радохоличари који се удубљују у сваки посао и спремни су да напорно раде све док не заврше сваку, па и најмању обавезу. Они не виде смисао у половичним стварима, али понекад морају бити опрезни да не претерују до тачке у којој једноставно "изгоре".

Фото: Профимедиа

 

ВОДОЛИЈА

Када се Водолија умори од слушања гласова у својој глави, угуши их пићем. Како је у питању хороскопски знак који у руци носи бокал са водом Водолија ужива у свакој течности: од врхунског вискија са традицијом, преко сладуњавог ликера, па све до јефтиног црног вина. Када се Водолије осећају јако лоше могу да прибегну алкохолу како би умртвили своја осећања. Када претерају, опомена им је лош мамурлук и главобоља, али их то често не спречава да већ следећег викенда понове све изнова.

РИБЕ

Када се осећају лоше, могу посегнути за најближим пороком, било да је то нездрава храна, пиће, цигарете или било шта друго. Рибе су толико подложне болестима зависности да лако могу бити навучене чак и на најтеже наркотике. Нису познате по самоконтроли али би требало да буду свесне да ће им требати много времена, живаца и воље да се реше сваке своје зависности.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".