Била је хиљадама километара даље, сломљена и сама.

Британска глумица Кејт Винслет данас је једна од најцењенијих у овом послу, а вртоглави успех доживела је 1997. године, када је објављен њен до данас најпознатији филм – "Титаник" Џејмса Камерона. Ипак, та 1997. била је за њу година бола и туге колико и поноса и радости. Мало је познато да Кејт није присуствовала премијери "Титаника", а разлог је трагедија која ју је на неки начин обележила.

Фото: Профимедиа

 

Кејт Винслет је врло млада закорачила у свет глуме, будући да је њен отац Роџер био глумац. Он није имао много успеха и често је морао да се бави другим пословима како би прехранио породицу, али је "заразио" своје ћерке глумом, па су тако данас глумице и Кејт и њене сестре Ана и Бет. Зато ни не чуди што је она још у средњој школи забележила прве позоришне улоге, а на телевизији је дебитовала 1991. године, када је имала 15 година.

Уследио је велики број улога, како у позоришту, тако и на телевизији и на филму. Већ на снимању свог првог ТВ пројекта – sci-fi серије "Dark Season" – упловила је у прву озбиљну везу, каква би данас била сматрана контроверзном. Наиме, заљубила се у глумца и сценаристу Стивена Тредреа, који је у том тренутку имао 27 година, а убрзо су ступили у везу.

Фото: Профимедиа

 

Заједно су провели четири и по године, да би потом раскинули, и то усред Стивенове борбе с раком костију. Како је касније откривено, на раскиду је инсистирао Тредре, јер није желео да Кејт брине о њему и због унапред изгубљене битке запостави своју каријеру.

И сама глумица причала је о томе, истакавши да јој је криво што се све тако догодило.

– Стивен ме је пустио, то је био чин љубави. Када се осврнем, волела бих да није тако поступио. Волела бих да сам била с њим. До самог ужасног краја. Отишао је тако брзо, а ја и даље вртим кроз главу све те тренутке. Причам о Стивену као да га још увек волим. Али волим га. Надам се да ћу га заувек волети – испричала је глумица у једном интервјуу.

Фото: Профимедиа

 

Тредре се одрекао највеће подршке у животу за њено добро и зарад њене каријере, али није доживео да види Кејтин највећи успех. Преминуо је у децембру 1997. године, баш пред светску премијеру "Титаника" у Лос Анђелесу, а Кејт није присуствовала премијери, круни своје дотадашње каријере, како би отишла на његову сахрану у Енглеској.

– Људи су ми говорили ствари попут "Види, разумемо, мора да ти је тешко, али зар Стивен не би желео да одеш?" – присетила се Кејт једном приликом. – Не, не би проклето желео. Стивен би желео да одем на његову сахрану, да будем тамо.

Тако је неслућени успех за Кејт Винслет стигао у најтежем животном тренутку, а она је касније истакла да тек данас, као зрела жена, схвата колико јој је све било болно.

Фото: Профимедиа

 

– Када се сетим, увиђам кроз шта сам заиста прошла када је изашао "Титаник". Болело ме је, била сам збуњена због тога ко сам – рекла је глумица. – Он је био најважнија особа у мом животу поред моје породице.

Како је она истакла, Тредреа је упознала као дете, када је била изузетно несигурна и усамљена.

– Била сам врло стидљива. Била сам рањива... Друге девојчице су ме задиркивале. Била сам на мети вршњачког злостављања. Само сам спуштала главу и пуштала то, то је био мој начин да преживим. Стивен је учинио да се осетим безбедно и прихваћено – присетила се Кејт.

Фото: Профимедиа

 

Следећи велику љубав пронашла је тек годинама касније, и то у режисеру Сему Мендезу. Након кратког брака с редитељем Џимом Треплетоном, упознала је његовог колегу Мендеза, који јој је понудио улогу, а она ју је одбила, али је прихватила његов позив да изађу. Одмах се заљубила до ушију, а пар се венчао 2003. године. Добили су једно дете, али су се растали 2010. године, након гласина да ју је режисер преварио с Ребеком Хол.

Од 2012. у браку је с Едвардом Абелом Смитом, сестрићем богаташа Ричарда Бренсона, с којим има једног сина и живи у селу у Сасексу.

Посвећена је породичном животу и признаје да прихвата само улоге које је одвајају од куће превише, а за себе каже да је само још једна мама која се радује паковању ужине за школу.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".