Колин Фарел рођен је 31.5. 1976. године у предграђу Даблина. Јавности је напознатији по улогама лоших момака, а сваки филм у којем се појави преко ноћи постане велики хит. Баш као и на филмском платну и у приватном животу прате га бројни скандали и афере.

Колин је најмлађи од четворо деце. Рођен је у породици професионалног фудбалера Имона Фарела, нападача ирског клуба Shamrock Rovers. Глумац има брата, који се зове баш као и његов отац Имон, као и сестре Кетрин и Калудију.

Фото: Профимедиа

 

Колин је у детињству желео да буде фудбалер као што је и његов отац. Међутим, његова породица је имала мало другачије планове за њега, па га уписују у елитну приватну школу у којој су ђаци углавном играли рагби.

Редовно је ишао на тренинге, а онда је врло брзо схватио да то није спорт за њега и окренуо се хедонистичком начину живота.

Када је напунио 15 година, почели су и први проблеми. Често је био актер туча, више пута је хапшен због пребрзе вожње и крађа. Такође, у том периоду почео је да користи и дрогу, а често је виђан на журкама у друштву великог броја девојака.


Како би га смирили, родитељи га исписују из елитне школе и уписују у интернат. Међутим, њихов план да обуздају младог Колина су пали у воду. Глумац је наставио по свом, а на крају је и избачен из Интерната зог туче са управником.

Након инцидента, Колин је покушао да направи каријеру у свету музике и постаје члан ирског поп бенда  Boyzone. Ни ту се није пронашао, па са пријатељима одлази на годину дана у Аустралију како би покушао да се бави глумом. У том периоду почиње да узима све већу количину дроге, након чега упада у тешку депресију и завршава на лечењу које је трајало 6 месеци.

Фото: Профимедиа

 

По повратку у Даблин, Колин се, по савету брата, поновно окушао у глуми. Како се испоставило, ово је био најбољи потез који је могао да направи. Године 1996. Колин је дебитовао на филмском платну у драми “Нестанак Финбара”. Годину дана касније наступио је у краткометражном филму „Сирова нафта“, а 1998. добио је малу улогу у серији „Ballikisangel“, која је говорила о животу свештеника.

Ускоро је почео да игра и у позоришту и управо ту је упознао Кевина Спејсија. Након тог дана његова каријера иде само узалзном путањом.

Јавност годинама интригира његов љубавни живот. Познат је као велики заводик, али и човек који не може да се скраси поред само једне жене. Први пут је судбоносно “да” изговорио колегиници Амелији Ворнер, али тај брак се распао само пар месеци касније.

Након развода наставио је да живи бурно и мења жене. 2002. у јавност је доспео се*с снимак који му је умало уништио каријеру. Главни актери снимка су он и Плејбојева зечица Никол Нараин.

Следећи пут је дошао у жижу интересовања након интервјуа који је дала његова бивша партнерка Анђелика Ђероми тврдећи да није уживала у интимним односима са глумцем, те да се пита зашто га називају добрим љубавником кад је он далеко од тога.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".