Глумица Анђелина Џоли изнела је нове детаље о краху брака са Бредом Питом у тужби коју је предала у склопу њиховог спора око власништва над винаријом Chateau Miraval у Француској коју су заједно поседовали, пише The Guardian.

Њени адвокати тврде да су преговори које су бивши супружници водили око продаје њеног удела њему пропали након што је Пит од Џоли затражио да потпише изјаву у којој стоји да Џоли неће јавно говорити о томе како је Пит физички и емоционално злостављао њу и њихову децу.

Фото: Профимедиа

 

Пет дана након лета поднела је захтев за развод, а у септембру 2021. продала је свој удео у француској винарији у чијем је сувласништву са Питом. Тужио ју је због продаје, а она је у уторак поднела противтужбу, окривљујући њега да је изазвао високо јавно ношење блата.

Глумица каже да је њен тадашњи супруг "гушио" једно од њихово шесторо деце која су била присутна у авиону и додала је да је друго ударио у лице.

Џоли је рекла да је инцидент започео када ју је Пит оптужио да "превише поштује" њихову децу, те да је урлао на њу у тоалету авиона.

Глумица затим тврди да ју је Пит "зграбио за главу" и "тресао". Наводно ју је након тога "зграбио за рамена" и "тресао". Затим ју је, каже Џоли, гурнуо у зид WC-а. Глумица каже да је Пит је потом шаком ударио у плафон авиона, те да је она након тога изашла из тоалета.

Фото: Профимедиа

 

Глумац ју је наводно у једном тренутку полио пивом, а у другом је вином и пивом полио њихову децу.

Џоли је неколико дана након тог лета затражила развод брака.

Савезна истражна канцеларија (ФБИ) истражила је споменути инцидент јер су они надлежни за спровођење закона током летова авиона. ФБИ је одлучио да неће никога кривично гонити.

У редигованом извештају ФБИ стоји да је један агент Кабинету државног браниоца Сједињених Америчких Држава поднео "неколико копија изјава о вероватном узроку које су повезане са споменутим инцидентом".

- Након што је прегледао документ, представник Државног браниоца САД о случају је разговарао с агентом ФБИ. Све су се стране сложиле да се због више разлога никога неће кривично гонити - стоји у извештају.

Фото: Инстаграм принтскрин/laclassicoaykilic

 

У извештају пише и да се Џоли нећкала око тога треба ли подржати подношење кривичне пријаве против Пита због инцидента током лета.

Џоли је у августу помоћу института права на приступ информацијама покушала да се домогне ФБИ-јевог извештаја. Било је нејасно укључује ли споменути редиговани извештај тврдње да је Пит гушио и ударио двоје од њихово шесторо деце.

Глумичини адвокати у споменутој тужби тврдили да је Џоли "уложила велики напор" како њена и Питова деца не би морала поново да проживљавају бол коју је Пит тога дана "нанео њиховој породици".

Спор око винарије  Chateau Miraval почео је у фебруару ове године, када је Пит тужио Џоли због наводног кршења "уговорених обавеза". Џоли је свој удео у винарији продала компанији Tenute del Mondo, удружења Столи групе. Пит тврди да је Џоли свој удео продала у тајности, те тако прекршила одредбе договора који су потписали, а у којем стоји да ни глумац ни глумица свој удео неће продавати без да о тој намери не обавести другог.

Фото: Профимедиа

 

Глумичина фирма, коју је у међувремену купила Столи група, тужила је Пита, те оспорила његову тврдњу да је Столи група "насилно преузела" њен удео у винарији.

Џоли тврди да споменути договор никада није постојао, те да је Пит одбио да разговара о томе шта ће се догодити с винаријом ако се њих двоје икада разиђу или разведу.

Винарију Chateau MiravaЦ Џоли и Пит су купили 2008. године, а у њој су се венчали 2014. године.

Пит тврди да су преговори о продаји винарије пропали након што је у мају 2021. године одлучено да ће бивши супружници делити старатељство над својом децом, чему се Џоли успротивила. Џоли је ту одлуку успела да оспори у јулу 2021. године.

Џоли пак тврди да је Пит од преговора одустао након што она није хтела да се у уговор о продају укључи клаузула која би јој бранила да о њему у јавности говори лоше.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Незаборавна филмска дива Мерилин Монро

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".