Према веровању, тренутак када визуализујемо, сањамо, а сам поглед на небо испуњава нас осећајем мира и позитивне енергије. Баш једна тако чаробна киша звезда падалица очекује нас 9. октобра увече.

Од 6. до 10. октобра очекује нас метеорски рој Драконида, али врхунац је у недељу вече, 9. октобра. Очекује се да ће киша метеора Драконида бити видљива из САД, Канаде, Европе и северне Азије. Врхунац бљештавила најбоље ћете доживети у природи, ван загађења и уличног и градског светла.

Метеорска киша Драконид (или Ђакобиниди) је киша метеора која се јавља сваког октобра. Име је добио по сазвежђу Дракона змаја, одакле би требало да потичу метеори. Последњих година, ове звезде падалице биле су највидљивије у октобру 2011. године.

Пошто се киша звезда падалица догађа истог дана када је Месец пун, могуће је да ће месечев сјаја мало отети славу звездама и својим сјајем смањити видљивост. Ипак, погледајте у небо и визуализујте жеље - можда баш нека звезда падалица буде за вас знак да сте на добром путу испуњења.

Одсјаји на небу могу бити видљиви чим падне мрак, зато идите у шетњу са блиском особом, боравите у природи и загледајте се у небо. Нека свака звезда симболизује по један од ваших снова.

Деветог октобра погледајте у небо и замислите једну од најлепших жеља. Ако верујете, истински желите и надате се срећи, можда ће се ваша жеља заиста и остварити...

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".