Најмање 35 особа је убијено у масовној пуцњави у обданишту на Тајланду, саопштила је полиција. Међу погинулима су деца и одрасли, а како пише Ројтерс, нападач се убио. Десетине крвавих тела било је разбацано по поду испред учионице где су била деца, пише Дејли Мејл.

Полиција је навела осумњиченог као Пању Кхамрапа који је наводно отпуштен из полиције прошле године након што није прошао тест на дрогу. Након масакра, побегао је белим камионетом Виго са четворо врата и браник му је отпао док је бежао. Масакр се догодио у Нонг Буа Ламфу, на североистоку те земље југоисточне Азије. Како се касније сазнало, нападач је поред деце и одраслих у вртићу, убио и своју жену и дете, а затим пресудио и себи.

Подсетимо, пре него што се нападач убио, премијер је упозорио све агенције да предузму мере и ухапсе починиоца, рекао је портпарол владе. Стопа поседовања оружја на Тајланду је висока у поређењу са неким другим земљама у региону, али званични подаци не укључују огроман број илегалног оружја, од којих је многа доведена преко порозних граница током година од суседа разорених сукобима.

Погледајте како је полиција трагала за починиоцем:

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".