Najmanje 35 osoba je ubijeno u masovnoj pucnjavi u obdaništu na Tajlandu, saopštila je policija. Među poginulima su deca i odrasli, a kako piše Rojters, napadač se ubio. Desetine krvavih tela bilo je razbacano po podu ispred učionice gde su bila deca, piše Dejli Mejl.

Policija je navela osumnjičenog kao Panju Khamrapa koji je navodno otpušten iz policije prošle godine nakon što nije prošao test na drogu. Nakon masakra, pobegao je belim kamionetom Vigo sa četvoro vrata i branik mu je otpao dok je bežao. Masakr se dogodio u Nong Bua Lamfu, na severoistoku te zemlje jugoistočne Azije. Kako se kasnije saznalo, napadač je pored dece i odraslih u vrtiću, ubio i svoju ženu i dete, a zatim presudio i sebi.

Podsetimo, pre nego što se napadač ubio, premijer je upozorio sve agencije da preduzmu mere i uhapse počinioca, rekao je portparol vlade. Stopa posedovanja oružja na Tajlandu je visoka u poređenju sa nekim drugim zemljama u regionu, ali zvanični podaci ne uključuju ogroman broj ilegalnog oružja, od kojih je mnoga dovedena preko poroznih granica tokom godina od suseda razorenih sukobima.

Pogledajte kako je policija tragala za počiniocem:

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".