Жупањски суд у Сплиту одредио је једномесечни истражни затвор 56-годишњем поморцу из Сплита, који је у недељу своју супругу ударио столицом, а ц́ерку песницама.

Према незваничним информацијама Слободне Далмације, Сплиц́анин је био под дејством алкохола док је на телевизији гледао изборе у БиХ. Мушкарац је ухапшен због сумње да је у последње две године психички злостављао супругу и ц́ерку називајуц́и их погрдним именима јер му је супруга српско-босанског порекла.

Легао на жену, притиснуо јој јастук на главу
Све је кулминирало у недељу у 17 часова после ручка када је видно пијани 56-годишњак почео да псује своју супругу без разлога због њеног порекла. Како би избегла физички напад, жена је покушала да ситуацију претвори у шалу, али је насилник узео јастук и ударио је њиме. Затим је, са својих 110 килограма тежине, легао на жену и ставио јој јастук на главу. Притискао ју је и вређао.

Супругу ударао столицом
Тада је из собе изашла њихова одрасла ц́ерка и викнула на оца да пусти мајку. Према полицијском извештају, то је жени спасило живот јер је њен муж могао да је угуши. Насилник је потом кренуо ка ц́ерки, између њих је стала мајка, а он је у алкохолисаном стању изгубио равнотежу и пао, пише Слободна Далмација.

Након што је ц́ерка покушала да га смири, отац ју је ухватио за врат. Мајка га је вукла, што му је накратко одвукло пажњу, али је потом ц́ерку ударио песницом у вилицу. Жена га је тада полила водом, он се окренуо према њој, саплео се и пао и ударио главом. Потекла је крв, што га је додатно разбеснело.

Супругу је гурнуо на под, узео столицу и њоме је два пута ударио. Први ударац ју је погодио у руку, а други јој је разбио главу. Мајка и ц́ерка су некако успеле да побегну из стана и позову полицију. Полиција је одмах ухапсила 56-годишњег мушкарца, а жена је превезена у Ургентни центар, где је отишла да јој зашију рану. Мушкарац је завршио у истражном затвору на Билицама због опасности од утицаја на сведоке и опасности од понављања кривичног дела, пише Слободна Далмација.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".