Од када је крајем фебруара са емотивном партнерком, глумицом Александром Томић (39), добио сина Рељу, глумац Андрија Милошевић (44), како каже, осећа се као да је уградио ракете на нуклеарни погон.

Фото: АТА имагес

 

Пише и објављује књиге за децу, глуми у много представа и води Театар на Брду, снима серије и филмове, планира да режира комад који је написао... Све ово постиже, како признаје, одличном организацијом, без које би се његов план распао, а да се то не деси, заслужна је и његова изабраница Александра од које у сваком тренутку има несебичну помоћ.

"Код мене нема разлике између онога што радим и мог приватног живота. Све се то преплиће у нашој породици, приватни живот, глума, позориште, филм. Моја Сандра је такође глумица. И наш син Реља вероватно ће бити глумац. А можда и редитељ, никад се не зна. И ја нећу имати ништа против тога, то вам сада обећавам. У свему ми је најважнији лични аспект, да сам миран сам са собом и задовољан. Чим размишљам шта ће ко да каже, већ сам се спутао."

Откако се остварио у улози оца, не жели да се раздваја од свог наследника и изабранице.

"Када је, на пример, време за пут, путујемо сви заједно. Ми смо као воз, локомотива са вагонима. Кренемо, идемо и нема стајања."

Андрија се не жали на непроспаване ноћи са бебом. Како каже, Реља је већ порастао и трио се уходао.

Фото: АТА имагес

 

"Са Рељом је све како треба. Супер је. Он је један страшан тип. Помешао је особине од обоје."

Подизање детета дало му је додатну енергију да се још више размаше у уметничком смислу. Открива нам да је завршио писање свог првог драмског текста и планира да се опроба и као редитељ.

"Написао сам драму “Осам бесних”, тарантиновског типа. То је мој ауторски пројекат о миљеу са Новог Београда, онако како га ја видим. Поставићу га у Театру на Брду. Текст и режију ја потписујем, а играће најбољи млади глумци."

 До тада ће бити фокусиран на нову, главну улогу у позоришту. Тумачиће лик детектива Херкула Поароа у представи “Убиство у Оријент експресу”, према роману Агате Кристи, а у режији Дарјана Михајловића, која ће премијерно бити изведена 25. септембра на великој сцени УК “Вук Караџић” у Београду, у продукцији Театра за децу “Бошко Буха”.

"Одавно сам хтео да играм Поароа. Нисам имао страх од те улоге, испланирао сам како ћу га играти. Поаро има своје специфичности, оне су људске и нису конзистентне. Направио сам темпераментног дебељка који је толико посвећен идеалу правде да злочину приступа страствено. Лако се заљубљује и клеца на лепоту. Педантан је, али зна да искочи из тога и постане нешто друго. Направио сам ураган од човека."

Андрија дубоко верује да је у глуми досегао ниво да може да направи план улоге.

Фото: АТА имагес

 

"То не можете као млад глумац јер тада нисте свесни доста тога и немате потребне вештине. Сада већ могу да радим шта хоћу јер сам доживео личну слободу, што је за глумца важно да оствари. Волим људе, имам ширину, образовање, стално учим, усавршавам се и гледам на Јутјубу како су други велики глумци стварали своје улоге. На пример, у новом филму “Ала је леп овај свет” играм потпуно другачији лик од свега што сам радио. Почео сам да се бавим трансформацијом."

 ЗОНА КОМФОРА  - Припремајући улогу Поароа, није гледао како су га играли Алберт Фини, Дејвид Суше или Кенет Брана.

"То ме уопште није интересовало. Не занима ме како су га други радили. Сваки глумац ради на свој начин. Као уметник желим да се изразим и понудим нешто ново. Зашто бих ја нудио Поароа којег је публика већ гледала? То је досадно."

Додаје да је Поаро за њега нова зона комфора, и најављује добру представу.

"Ово ће бити врло занимљива, брза и узбудљива представа. Знате ли колико сам представа урадио које су толико досадне да ме је мрзело да идем на пробу? А онда дође и публика, па ти још и докаже да је досадно. Раде се многи заумни комади који се после проглашавају да су не знам шта, а ништа не раде за добробит човечанства нити за човека понаособ. Наравно да у Београду има доста добрих представа и ова ће бити једна од њих."

(Глорија)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".