И не, није реч о пијаним гостима и последицама алкохола, већ о губитку младог живота који се пре нешто више од недељу дана десио у току једне свадбене прославе.

Наиме, у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила у месту Мраморје, младић је са свадбе кренуо пут града и аутомобилом ударио у потпорни зид поред магистрале и настрадао на лицу места. Сведок овог трагичног догађаја у Прибоју била је Грандова певачица, некадашња учесница шоуа "Никад није касно", Мирјана Бажалац, која од шока и даље не може да дође к себи. 

- Шта да вам кажем... Први пут у животу доживим да се весеље прекине. А, певам равно 30 година! Зашто? Барјактар је погинуо на пар стотина метара од сале! У почетку је све деловало нормално, свадба као свадба, младенци дивни, народ није седао, сви су играли све време. Радно време нас музичара је било до поноћи и све је ишло како треба. Прошла је торта, ватромет и остало је још мало да се свира и весели, али негде сат времена пред крај отишла сам до тоалета, а кад се вратила затекао ме је језив призор - почиње причу певачица за "Гранд Онлине" и наставља: 

 

 

- На метар од мене стојала је старија госпођа и каже ми кроз сузе: "Ипак ми нећете певати Златиборске зоре". Ништа нисам схватила, чак нисам чула ни да музика више не свира. Ухватила сам је за руку и рекла јој  "Верујем да журите, али ево, ићи ће песма одмах", на шта ми је одговорила: "Неће душо, нема више ни музике, ни весеља. Барјактар нам је погинуо на 500 метара одавде".

За три деценије музичке каријере и многобројних свадби чији је била део, Мима тврди да већи шок и трагедију није доживела. 

- Само сам села на неки канабе који је био ту у холу, одузета. Никада ово нисам доживела у животу, стварно је било језиво - истиче певачица и присећа се тренутка када је ушла у салу у којој се пре тога славило. 

- Није било никог осим музичара, само мук и тишина, понеки уздисај конобара и јауци испред сале. Страшно, дечко је био '94. годиште, живот је био испред њега. Стварно велика туга - каже Мима.

 

 

Због прерано угашеног младог живота и због весеља које је требало да буде најлепши дан у животу младенаца, не може да сакрије тугу и шок. Каже, требаће јој много времена да се опорави од свега.

- Чека ме пуно посла, а ја и даље да се саставим не могу. Ни недељу, ни понедељак нисам могла да радим - каже певачица и открива шта је узрок несреће:

- Вероватно алкохол и брзина у комбинацији са младошћу. Све у свему, све је више трагедија те деце. Пар сати након овог трагичног догађаја у Прибоју, и четворо деце у Ужицу на лицу места погинуше. Не могу да вам опишем колико ми је ово тешко пало. 

Радећи многе свадбе и весеља уверила се да омладина све више конзумира алкохол, а затим седне у кола и на тај начин ризикује и свој и туђ живот. 

 

 

- Нико такси да позове, нико не мисли о ономе - не брже од живота. Младост ето... Данас ми је и муж био на сахрани једног од момака из Ужица, а свирао му је први рођендан. Не можете ни да замислите како је то - с кнедлом у грлу каже и закључује:

- Мислим да је решење просто и једноставно. Нема милион сала за прославе, зна се где су весеља и полиција би морала  да има патроле на 50 метара са обе стране и то је то. Ко није у стању да вози, искључе га и бар неки живот буде спашен. А овако ето... туга.

(ГрандОнлине)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".