Након краљичине смрти, људи широм света се питају шта укључује краљевски живот и на њихову срец́у, једна од главних послестица које су биле саставни део краљичиног живота су палачинке.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Фанатици краљевске породице довели су краљичин вољени рецепт за палачинке на врх листа гурмана када су поставили омиљени рецепт монарха на Реддит. Сјајни рецепт, који је заправо за погачице, први пут је написала краљица у писму председнику Двајту Д. Ајзенхауеру 1960. године након што су се председник и његова супруга Мејми састали са краљицом у њеном замку Балморал.

У писму Ајзенхауеру је писало

- Када сам видела вашу слику у данашњим новинама како стојите испред роштиља који пече препелице на роштиљу, подсетио ме је да вам никада нисам послала рецепт за погаче који сам вам обец́ала у Балморалу. Сада журим да то учиним и надам се да ц́ете уживати у њима.

Затим је детаљно описала сваки састојак који је потребан да направи колаче.

Дроп погачице су дебља верзија америчких палачинки које подразумевају испуштање меких куглица на решетку. Њен рецепт је укључивао четири шољице брашна, четири кашике шец́ера, две шољице млека, два цела јаја, две кашичице соде бикарбоне, три кашичице тартара и две кашике растопљеног путера.

Затим је краљица детаљно објаснила како се праве мекане палачинке:

- Умутите јаја, шец́ер и отприлике половину млека, додајте брашно и добро измешајте, додајуц́и остатак млека по потреби, такође бикарбону и крем од тартара, убацити отопљени путер.

А краљица се побринула да не изостави ниједан савет:

- Када хоћу да их има мање, углавном стављам мање брашна и млека, али користим друге састојке како је наведено. Такође сам покушала да користим златни сируп или патос уместо само шец́ера, и то такође може бити веома добро.

Она је објаснила да је смешу потребно добро умутити пре него што је додала да не би требало да стоји предуго. На крају свог писма напоменула је да њен укусни рецепт чини довољно да нахрани 16 људи.

(Dailymail)

БОНУС ВИДЕО.

СЕДАМ ДЕЦЕНИЈА НА ТРОНУ: Елизабета друга преминула у 97. години у замку Барморал

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".