У вишем јавном тужилаштву у Београду данас је саслушан инструктор у коњичком клубу у Барајеву М. Ђ. (68), због сумње да је од 2010. до 2021. године извршио кривична дела силовање, силовање у покушају, полно узнемиравање и четири кривична дела недозвољене полне радње над седам полазница његове школе јахања, од којих је пет било малолетно у време извршења кривичног дела.

Осумњичени се на саслушању бранио ћутањем, односно искористио је своје законско право да не износи одбрану у овој фази поступка, преносе Новости.

Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да одреди притвор М. Ђ. да не би утицао на сведоке и да не би поновио кривично дело у кратком временском периоду, као и због узнемирења јавности.

Он је, како се сумња, сва поменута кривична дела извршио у просторијама коњичког клуба.

Сумња се да је осумњичени у децембру 2010. године силовао малолетну девојку, која је у то време имала 17 година.

Над девојком од 15 година је, како се сумња, извршио кривично дело недозвољене полне радње у јуну 2017. године, а у марту 2018. године је покушао да је силује.

Такође, постоји сумња да је над другом девојком од 15 година у септембру 2021. године извршио кривично дело недозвољене полне радње, као и над још две пунолетне девојке у истом временском периоду.  

Током 2013, 2014. и 2015. године извршио је, како се сумња, два кривична дела недозвољене полне радње над две девојчице од 13 година. 

Осумњиченог М. Ђ. оштећене су пријавиле полицији и тужилаштву исказујући тиме пуно поверење у институције.

Све оштећене ће у поступку добити статус посебно осетљивих сведока и своје исказе ће давати у законом прописаном окружењу и под прописаним условима. 

Тужилаштво ће се старати о максималној заштити идентитета оштећених и позива медије да о овом случају професионално извештавају, уз максимално поштовање како права жртава и њихове приватности, тако и права осумњиченог уз претпоставку невиности.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".