Портпаролка приштинског Основног тужилаштва Љаурета Уљај је рекла да се против тог двадесетшестогодишњака воде кривични поступци због крађа и насиља у породици.

У Основном суду у Приштини су навели да су од 2019. до јануара ове године против тог осумњиченог за силовање девојчице донете одлуке о казни, а у неким случајевима и прописани поступци против њега. У мају 2019. године је осуђен на годину дана затвора и новчану казну од 400 евра за кривично дело крађе.

Само четири месеца касније, суд је одбацио оптужницу за крађу у шуми због апсолутне застарелости предмета.

У децембру 2020. године исти суд је осумњиченог прогласио кривим за насиље у породици осудивши га на шест месеци затвора и новчану казну од 300 евра. У затвор није ишао јер је казна била условна. Према одлуци суда решење би се извршило само ако би осумњичени починио друго или слично кривично дело у року од годину дана.

Фото: Иван Радуловић

 

Само месец дана касније покренут је још један поступак против тог осумњиченог за силовање девојчице. У јануару ове године покренут је још један поступак против њега због крађе, а и у том случају је оптужба против њега одбачена због застарелости.

Због силовања девојчице, које је трајало седам сати, подсетимо, ухапшена су петорица мушкараца од којих су тројица малолетника.

Језиви догађај почео је у суботу увече у једном парку у Приштини, а потом се наставио на другој непознатој локацији. Најпре су тројица малолетника сексуално злостављали малолетну девојчицу, а потом је један од њих позвао и свог брата Екрема Р. (26).

Он се сумњичи да је тамо отишао својим аутомобилом "пикап". Са тог места су кренули ​​на другу локацију где је Екрем Р. након краћег времена наводно зауставио аутомобил и силовао малолетну девојчицу. После тога је позвао и петог осумњиченог да се придружи напаствовању.

Стравични случај напаствовања полицији је пријавила девојчицина мајка.

Мајка је изјавила да је девојчица напустила кућу у суботу поподне и да ју је пронашла тек после поноћи у лошем емотивном стању након чега јој је дете признало шта јој се догодило.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".