Након смрти краљице Елизабете ИИ, аутоматски је нови краљ постао њен син Чарлс, а иако се спекулисало како због специфичног односа мајке и сина, краљица би могла да препусти престо унуку Вилијаму, то се ипак није догодило.

Некада принц Чарлс, данас краљ Чарлс ИИИ одувек је интригирао својим животом и скандалима који су га пратили.

Фото: Профимедиа

 

 

Први већи скандал који је обележио будућег краља десио се кад је он имао само 14 година и са другарима пожелео да пије алкохол. Чарлс је поручио бренди у једном оближењем пабу, а на његову несрећу, неко га је фотографисао. Краљевска породица је ово покушала да заташка, али све се јако брзо појавило у новинама.

Пре него што је био са Дајаном, био је са њеном старијом сестром Саром, а раскинули су због њене изјаве коју је Чарлс окарактерисао јако глупом.

- Наша веза је платонска. Ја њега посматрам као брата ког никад нисам имала. Нећу се удати за човека ког не волим, па све и да је он краљ Енглеске - рекла је Сара тада.

Следећа мрља краља Чарлса је однос са принцезом Дајаном. Од почетка је све било превише брзо, а пре него што су се венчали, видели су се свега 13 пута. Остаће запамћен његов интервју након венчања када су их новинари питали да ли су заљубљени, на шта је Дајана одговорила "наравно", док је Чарлс рекао само "шта год љубав значила". Принцеза Дајана је  касније открила како ју је ово јако погодило.

Фото:Танјуг/АП

 

 

Његова веза са Камилом није била погодна за краљевску породицу, па се из тог разлога Чарлс и оженио Дајаном, међутим, 1992. су јавно почели да кокетирају без обзира на то што су обоје били у браковима. Камила је дочекала својих пет минута након смрти принцезе Дајане, а заувек ће се препричавати један њихов "прљав разговор". Наиме, Чарлс је рекао како би волео да живи у њеним панталонама, на шта је Камила рекла "шта, претворићеш се у панталоне?", одговор је био "не, још боље, бићу тампон."

Поручница кандаске морнарице Џенет Џенкинс је једном рекла како је са Чарлсом имала незаштићени однос, а чак 16 година су били у вези док је он био у браку са принцезом Дајаном. Након тога је рођен Џејсон о ком се ништа не зна. Ово није једина претпоставка када су Чарлсова ванбрачна деца у питању. Извесни Сајмон Доранте Деј је тврдио како је његов и Камилин син који је зачет још пре него што је Чарлс оженио Дајану. Нови краљевски пар никад није коментарисао ове наводе.

Фото: Инстаграм принтскрин/

 

 

Један од највећих последњих скандала који се веже за актуелног краља су свакако кофери пуни пара. Краљ Чарлс прихватио је исплату од милион фунти од породице Осаме Бин Ладена. Он је примио новац од двојице полубраће Бин Ладена 2013. године, две године након што је вође Ал Каиде убијен. Ово је један од три скандала везаних за велике износе и донације, а Чарлс је између 2011. и 2015. лично примио укупно три милиона евра од шеика Хамада бин Јасима бин Џабер ел Танија, бившег катарског премијера.

( Глоссy )

БОНУС ВИДЕО:

СЕДАМ ДЕЦЕНИЈА НА ТРОНУ: Елизабета друга преминула у 97. години у замку Барморал

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".