Принц Чарлс се у младости лудо заљубио у Камилу Шанд. Није била лепотица, али је волела журке и забаву, била је образована и искусна у љубави. Његова породица је на ову везу гледала благонаклоно, све до тренутка кад је дошло време да се принц од Велса ожени и под хитно добије потомство.

Фото: Профимедиа

 

 

Кад су Британци пре 70 година последњи пут добили новог монарха, била је то млада жена од 26 година, удата за стаситог морнаричког официра и мајка двоје деце - Елизабета Друга. Десило се оно што је свет донекле очекивао, последњих пар година - Велика Британија је добила новог краља: Чарлса, принца од Велса, и његову краљицу, супругу Камилу, војвоткињу од Корнвола.

Обоје су времешни. Њему је 74 године, њој 75. Принц од Велса чекао је најмање пола века да буде крунисан и становници Острва у њему виде прелазно решење док на трон не дођу његов син Вилијам, војвода од Кембриџа, и његова супруга Кејт Мидлтон, омиљени у народу.

 
 

Фото: Профимедиа

 

 

Краљица је недавно дала благослов Чарлсу изјавом да би волела да Камила постане будућа краљица супруга и захвалила јој се на вишедеценијској лојалности. И тако је некада најомраженија аристократкиња Камила Паркер Боулс од прељубнице и љубавнице постала будућа чланица краљевске куће Винџор, о чему је сањала целог живота. Чарлс и Камила познају се од тинејџерских дана.

Она се тада звала Камила Шанд, долазила је из редова аристократије, а родитељи Брус и Розамунд припадали су оном слоју који је поред плаве крви имао и великог дара за бизнис. Са Елизабетом Другом и њеном мајком, бившом краљицом Мери, били су породични пријатељи. Шандови су позивани на сва породична славља, где су се млади принц од Велса и Камила упознали и зближили. У девојци је било веселости, духовитости и жара које је можда наследила од баке по мајци Алис Кепел, љубавнице Едварда Седмог. Биће то и Камилина судбина.

Фото: Инстаграм принтскрин/

 

 

Чарлс је увек био затворен, меланхоличан тип, у сенци мајке краљице и оца који је желео да му син буде прави мушкарац. Доживљавао је тешке тренутке током одрастања, а утеху је налазио у Камили, која је увек успевала да га орасположи. Једино се с њом смејао, она је разумела његов укус, љубав према вртларству и екологији. Није била лепотица, али је волела журке и забаву, била је образована, сексипилна и искусна. Чарлс се лудо заљубио, а његова породица је на ову везу гледала благонаклоно, све до тренутка кад је дошло време да се принц од Велса ожени и под хитно добије потомство.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".