Nakon smrti kraljice Elizabete II, automatski je novi kralj postao njen sin Čarls, a iako se spekulisalo kako zbog specifičnog odnosa majke i sina, kraljica bi mogla da prepusti presto unuku Vilijamu, to se ipak nije dogodilo.

Nekada princ Čarls, danas kralj Čarls III oduvek je intrigirao svojim životom i skandalima koji su ga pratili.

Foto: Profimedia

 

 

Prvi veći skandal koji je obeležio budućeg kralja desio se kad je on imao samo 14 godina i sa drugarima poželeo da pije alkohol. Čarls je poručio brendi u jednom obliženjem pabu, a na njegovu nesreću, neko ga je fotografisao. Kraljevska porodica je ovo pokušala da zataška, ali sve se jako brzo pojavilo u novinama.

Pre nego što je bio sa Dajanom, bio je sa njenom starijom sestrom Sarom, a raskinuli su zbog njene izjave koju je Čarls okarakterisao jako glupom.

- Naša veza je platonska. Ja njega posmatram kao brata kog nikad nisam imala. Neću se udati za čoveka kog ne volim, pa sve i da je on kralj Engleske - rekla je Sara tada.

Sledeća mrlja kralja Čarlsa je odnos sa princezom Dajanom. Od početka je sve bilo previše brzo, a pre nego što su se venčali, videli su se svega 13 puta. Ostaće zapamćen njegov intervju nakon venčanja kada su ih novinari pitali da li su zaljubljeni, na šta je Dajana odgovorila "naravno", dok je Čarls rekao samo "šta god ljubav značila". Princeza Dajana je  kasnije otkrila kako ju je ovo jako pogodilo.

Foto:Tanjug/AP

 

 

NJegova veza sa Kamilom nije bila pogodna za kraljevsku porodicu, pa se iz tog razloga Čarls i oženio Dajanom, međutim, 1992. su javno počeli da koketiraju bez obzira na to što su oboje bili u brakovima. Kamila je dočekala svojih pet minuta nakon smrti princeze Dajane, a zauvek će se prepričavati jedan njihov "prljav razgovor". Naime, Čarls je rekao kako bi voleo da živi u njenim pantalonama, na šta je Kamila rekla "šta, pretvorićeš se u pantalone?", odgovor je bio "ne, još bolje, biću tampon."

Poručnica kandaske mornarice DŽenet DŽenkins je jednom rekla kako je sa Čarlsom imala nezaštićeni odnos, a čak 16 godina su bili u vezi dok je on bio u braku sa princezom Dajanom. Nakon toga je rođen DŽejson o kom se ništa ne zna. Ovo nije jedina pretpostavka kada su Čarlsova vanbračna deca u pitanju. Izvesni Sajmon Dorante Dej je tvrdio kako je njegov i Kamilin sin koji je začet još pre nego što je Čarls oženio Dajanu. Novi kraljevski par nikad nije komentarisao ove navode.

Foto: Instagram printskrin/

 

 

Jedan od najvećih poslednjih skandala koji se veže za aktuelnog kralja su svakako koferi puni para. Kralj Čarls prihvatio je isplatu od milion funti od porodice Osame Bin Ladena. On je primio novac od dvojice polubraće Bin Ladena 2013. godine, dve godine nakon što je vođe Al Kaide ubijen. Ovo je jedan od tri skandala vezanih za velike iznose i donacije, a Čarls je između 2011. i 2015. lično primio ukupno tri miliona evra od šeika Hamada bin Jasima bin DŽaber el Tanija, bivšeg katarskog premijera.

( Glossy )

BONUS VIDEO:

SEDAM DECENIJA NA TRONU: Elizabeta druga preminula u 97. godini u zamku Barmoral

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".