Петар Божовић један је од најцењенијих глумаца на овим просторима. Познат по бритком језику и јаким изјавама, никад се није либио да јавно говори о свом сликовитом животу, који је имао много тешких тренутака.

У једном од многобројних искрених интервјуа, Петар Божовић је између осталог открио зашто се развео од супруге, глумице Марине Кољубајеве, која је преминула 2004. године.

Фото: В. Данилов

 

 

- Развео сам се, јер нисам могао да поднесем побачаје. Ја сам хтео породицу и децу - рекао је глумац својевремено у интервјуу за Мондо, а пар година након њене смрти био је нешто опширнији:

 

- Она је, нажалост, умрла пре три године. Била је глумица и каријеру је отпочела у серији "Невен", која се недавно репризирала, а пошто је била трудна, у другом делу заменила ју је Неда Арнерић. Била је много лепа, путена, Рускиња Марина Кољубајева. Различито смо гледали на породицу, она је побацила наше друго дете уз моје противљење. Сматрао сам да брак и не постоји ако нема деце јер у том случају можемо цео живот и да се забављамо - рекао је својевремено глумац за магазин Сторy.

Марина Кољубајева је рођена 1950. године, а преминула је 2004. године. Студирала је на београдској Академији за позориште, филм и телевизију у класи Миленка Маричића, пише "Yугопапир" , а публици је привукла пажњу у остварењима "Вага за тачно мерење", "Шта се згоди кад се љубав роди", "Вишња на Ташмајдану" , док је своју каријеру почела деценију раније пре него што се прославила, у ТВ серији за децу "Невен" . Многи су јој предвиђају сјајну каријеру, будући да је са 23 године, док је била студент, добијала улоге у позоришту, те је играла и неколико комада у "Атељеу 212" . Њена лепота је заиста била невероватна, а многи мушкарци су је желели само за себе.

 

 

Иначе, Божовић и Кољубајева су током брака добили сина Драшка, који је касније, 2005. године подарио глумцу унуку Анђелију, која га је учинила неизмерно срећним.

Божовић је након Маринине смрти поново стао пред олтар 2012. године, са супругом Снежаном.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Радош Бајић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".