Тужне вести данас су дочекале Велику Британију, краљица Елизабета Друга је преминула у 96 години, а њен син краљ Чарлс је именован за краља.  

Краљица је важила за једну од најпознатијих жена на планети. Владала је 70 година и представљала је симбол једног времена и стуб краљевске породице. 

Заједно са супругом, принцом Филипом 1972. година краљица је постеила Југославију, а то је истовремено била њена прва посета једној комунистичкој земљи на истоку Европе, због чега је у појединим западним медијима наишла на критике.

Ретко ко зна да је током заједничког лета од Београда до Бријуна, краљица уживала у лесковачким специјалитетима, нашим најпопуларнијим ћевапчићима.

Нико није гарантовао да ће Елизабети Другој толико допасти роштиљ, а посебно не лесковачки ћевапчићи, па је по повратку у Београд захтевала да јој се овај специјалитет поново спреми. 

Фото: Профимедиа

 

Краљица Елизабета Друга није једина значајна, сада већ историјска, личност која је у посети Југославији и Титу уживала у укусима лесковачких чаролија. Поред ње, српским специјалитетима дивили су се и  Софија Лорен, Ричард Бартон, Елизабет Тејлор,Никита Хрушчов, Шарл де Гол, Вили Брандт.

(Глоси)

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".