Језив снимак бебе која пузи са тротоара на прометну улицу појавио се прошле недеље у Аргентини и брзо постао виралан. Потенцијална трагедија је срећом избегнута у задњем тренутку када је један пролазник дотрчао и склонио је са коловоза.

Драма се одиграла прошле среде на излазу из једног тржног центра у Буенос Ајресу, након што је мајка девојчицу на неколико минута изгубила из вида. На њену срећу у близини се нашао јунак ове приче Бонифацио који је за медије описао како је спасао радозналу бебу.

– Нисам могао да се “опасуљим” када сам видео бебу како прелази улицу, нешто што ми никада у животу није пало на памет – рекао је он, преноси Ла Калле Радио.

Мушкарац, који има продавницу у околини, прошао је туда својим возилом, видео бебу и одлучио да стане како би упозорио другог возача који је умало прегазио девојчицу јер је ишао великом брзином.

У шокантном снимку се види како Бонифацио очајнички трчи да покупи бебу, док зауставља аутомобиле и односи је у наручју.

Према подацима из полицијске истраге, девојчица је ћерка жене која такође ради у оближњој продавници и, према речима спаситеља, остављала би одшкринута улазна врата, што је беба овај пут искористила да отпузи напоље.

Када је Бонифацио девојчицу предао жени, она није ни била свесна да је није било. Беба је вероватно пузала неколико метара, пре него што је било ко уочио.

– Морало је бити овако, то је судбина. Хтео сам да паркирам свој камион неколико метара даље, али сам отишао тамо јер је било више простора. Да сам ипак дошао тамо 30 секунди раније, прегазио бих је – казао је Бонифацио.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".