Глумац Данило Лазовић који је освојио срца публике својим улогама и талентом, а један од ликова кроз који га памте јесте Шћепана Шћекића у серији “Срећни људи”.

Фото: М. Коковић

 

 

Лазовић је рођен у радничкој породици у Бродареву, да би се неколико година након његовог рођења цела породица се преселила у Прибој где је он завршио гимназију. Након тога је завршио Академију за позориште, филм, радио и телевизију у Београду где је дипломирао 1974. године, након чега је добио улогу у серији “Отписани”.

Медији су писали како он воли кафане и боемски живот, али насупрот томе, он је био породичан човек и волео је глуму:

- Мама и тата упознали су се на Златару 1976. године. Он је са својом класом на тамошњој смотри говорио стихове, а она је са фолклором стигла са Цетиња да учествује у програму. Данило је седео у башти хотела, док су тек пристигле Цетињанке излазиле из аутобуса. Обратио се Нади Блам: “Је л’ видиш ону девојку? То ће ми бити жена”. Упознали су се, и то је било све - једном је испричала Данилова ћерка, додавши да је он био веома брижан отац.

Фото: Јутјуб принтскрин/Danila Lazovića

 

 

У једном тренутку када је глумац био на врхунцу популарности, преселио се заједно са породицом на Авалу, напустивши центар Београда, а све у циљу да му деца имају лепо одрастање.

- Мислим да је то нешто најбоље што је тата могао да уради јер нас је склонио с асфалта, па су моја браћа и сестра уместо да расту чекајући лифт, уживали у природи и здравом детињству - испричала је његова ћерка Јелена.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике са снимања серије "Бољи живот"

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".