Политичар је изјавио у емисији ''Лични став'' да је за то да уље канабиса треба бити доступно људима, уколико је  делотворно. 

- Применио сам више видова алтернативног лечења. Нисам користио уље од канабиса, мада сам био склон и да то пробам. Али по савету мог лекара Милована Бојића то нисам урадио. Нисам против тога, чак сам се и јавно залагао да се то дозволи као метод лечења - обелоданио је председник СРС и наставио да прича о рецепту која га је ''извукла'' из болести. 

Болест се појавила током боравка у Хагу, а у Србији су у то време медији писали да су лидеру ''дани одбројани''. Шешељ је открио због чега је одбио хемиотерапију и проговорио је о проблемима о срцу:  

-Замало нисам умро због срчаних проблема и сада имам уграђен поткожни дефибрилатор са пејсмејкером. Сада ми је срце санирано. Што се рака тиче, имао сам рак дебелог црева који је оперисан. Наступиле су метастазе, пробијен је зид црева и кренуле су метастазе на јетри, извадили су ми 20 лимфтних чворова од тога 4 или 5 већ било захваћено метастазама. 

Фото: Архива Новости

 

Потом је додао: 

-Што се јетре тиче ја сам одбио да примим хемиотерапију у Хагу. Примио сам је једном, али у Хагу су ме затворили у неки бункер и држали изолованог целу недељу, због тога сам одбио да идем на нове хемиотерапије. Пошто сам то одбио лекари су проценили да ће се метастазе на јетри убрзо развијати и да ћу до јула умрети. То је можда био један од разлога зашто су ме избацили из Хага. Ја сам овде приступио лечењу како конвенционалном тако и алтернативном, а шта је више допринело то не могу да вам кажем. Последњи пут када сам био на прегледу установљено ми је да се метастазе нису повећавале, једна је 5 милиметара, а друга 9.

Једно од алтернативних лечења које му је помогло, јесте конзумирање сока од сибирске ароније. 

-Ја свако јутро и још увек узимам 3 – 4 гутљаја сока од сибирске ароније. Свако јутро пијем 2 децилитра сока цвекле, шаргарепе, першуна, целера и јабуке. Онда сам узимао сушене семенке кајсије, па сам узимао витамин Б17, то је цијанид или је засновано на цијаниду у количинама недовољним да убију човека, а он много лакше убија болесне ћелије захваћене раком у организму. Тај витамин узимам нпр. 100 дана, па пауза и опет поновим- истакао је.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Породичне слике из дома адвоката Томе Филе

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".