А "sluggate" (slug - пуж) је само једна од многих урнебесних прича о њој.

На пример, позната је по томе да сече колаче мачевима уместо ножевима, а поиграла и са неколико америчких туриста који су је једном питали да ли је икада срела краљицу.

Осим што је позната по својој љубави према једној врсти кармина и хумору, краљица је позната и по својој страсти према воћу и поврћу уз вечеру. Међутим, када је на свом тањиру затекла прилично неочекиваног госта, имала генијалану доскочицу за куваре из палате.

Бивши радници палате често деле ретке импресије како је то радити за једну од најпознатијих породица на свету. Од њихових омиљених јела до урнебесних анегдота, они који су видели чланове краљевске породице иза затворених врата расветлили су какви су они заиста далеко од медија и светала позорнице.

Фото: Профимедиа

 

Једну од најбољих прича открио је краљичин бивши слуга Чарлс Оливер у својој књизи "Вечера у Бакингемској палати" (Dinner at Buckingham Palace).

Оливер је открио да када су краљица и њен покојни супруг принц Филип заједно јели, држали су бележницу поред својих тањира како би могли да забележе утисак о оброку и дају повратне информације кувару.

Фото: Профимедиа

 

Бивши слуга је открио: "Једном, на поцепаном папиру лакеји су пронашли мртвог пужа", а Оливер је додао да је на краљичиној белешци писало: "Нашла сам ово у салати - да ли бисте могли да га поједете?", преноси "gloucestershirelive.co.uk".

Иначе, књига Чарлса Оливера је први пут објављена 2003. године.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: Војна парада у Лондону у част јубилеја краљице Елизабете

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".