Да није глумац, вероватно би био фудбалер. Једна спортска повреда засигурно је на први мах потпуно депримирала Антонија Бандераса, ни не слутећи да ће ускоро стећи светску славу.


Славни глумац сутра слави 62. рођендан, а ово је његова невероватна животна прича.

Сви дечаци воле фудбал, а Антонио га је волео толико да је хтео да му посвети и живот. Међутим, тешка повреда ноге у 14. години живота натерала га је да преко ноћи одустане од свих својих снова. Већ само годину дана касније, промениће му се цео живот.

Фото: Профимедиа

 

С породицом је погледао мјузикл "Коса" и тада му се родила љубав према глуми. Недуго затим, уписао је школу драмских уметности у родном граду, а убрзо се придружио и малој позоришној трупи, с којом је почео да наступа по градовима. Ускоро је запао за око шпанском редитељу Педру Алмодовару, који га је позвао да дође на аудицију за филм "Лавиринт страсти" 1982. године.

Само пет година касније појавио се у филму "Закон пожуде", у којем је глумио хомосексуалца, а управо је у том филму први пут пољубио мушкарца пред камерама. Од тог дана, глумио је у бројним филмовима истог редитеља, све док није дошао до Холивуда 1991. године, када је почео да глуми у америчким филмовима.

Фото: Профимедиа

 

Године 1986. на сету Алмодоваровог филма "Жене на ивици нервног слома" упознао је своју будућу супругу, глумицу Ану Лезу, с којом је у браку био 10 година, а онда ју је преварио с Мадоном.

Након што се од ње развео, шпански заводник се брзо заљубио у Мелани Грифит. Упознали су се на снимању комедије "Двоструки заводник", а везу су започели одмах. Венчали су се у Лондону 1996. године након само неколико недеља везе, а исте године је рођена и њихова ћерка Стела. Ипак, ни овај брак није трајао "док их смрт не растави", али глумци су данас у јако добрим односима.

Фото: Профимедиа

 

Атрактивни Шпанац тренутно је у вези с двадесет година млађом Никол Кимпел, а како су истакли за стране медије, срећни су заједно и нигде им се не жури.

Ипак, с годинама се погоршало и његово здравствено стање. Пре три године доживео је срчани удар, а медијима је испричао да су му уграђена два стента, те се данас осећа добро.

Фото: Профимедиа

 

Током каријере снимио је чак 112 филмова и успео је оно што ретки могу: да покаже сву раскош свог талента пребацујући се прелако из једне неконвенционалне улоге у другу - од силоватеља, преко психичког болесника и хомосексуалца, све до отмичара.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".