Ове године би глумац који нас је прерано напустио напунио 44. годину.

Фото: В. Данилов

 

 

Овом приликом неутешни пријатељ Огњен Амиџић присетио се преминулог пријатеља.

- Маринко није придавао велики значај својим рођенданима. Углавном смо их прослављали спонтано. Никада то није био лажни гламур, хиљаде балона и лампиона, само излазак у кафић с добрим друштвом, што би се обично завршавало неком актуелном песмом уз гитару. Често смо његове рођендане прослављали на нашим свиркама, па сам усред наступа знао да извадим педесет евра, или колико сам имао у том тренутку, и направим фору да га частим - започео је Огњен и открио шта би рекао Маринку да може да врати време:

- Нас двојица смо један другом много тога рекли и ћутањем, камоли кроз разговоре. Да може да се врати време, рекао бих му да мало успори, да се прегледа на време и да спречи све што се десило. И даље немам осећај да Маринка заправо нема.

- Упознали смо се у јутарњем програму који сам водио а где је он гостовао и свирао гитару. Потом сам одлазио на његове наступе по клубовима, а након тога је кренула емисија "Балкан нет", Маринко је био домаћин из Пинковог студија у Подгорици и тада смо појачали дружење и постали нераздвојни. Касније је на ред дошао пројекат Фламингоси. Заједно смо смислили како ћемо се звати, облачити, какву ћемо музику радити.

Фото: Нпортал

 

 

Водитељ је открио да и даље у свом именику чува број телефона покојног колеге.

- Наравно. Нормално ми је што је тај број и даље ту. Учинило ми се хиљаду пута да га видим на улици. Посебно када неко прође поред мене на мотору и приметим да му коса вири испод кациге, а онда и слично паркира мотор као што је он то радио. Релативно скоро ми се то десило и помислио сам да је Маринко. И то није изненађујуће јер је он за мене и даље ту. У контакту сам са његовом породицом колико нам то време и обавезе дозвољавају. Они знају да могу да ми се обрате за све што им је потребно и да ћу за њих учинити све што је у мојој могућности - испричао је за Глорију.

БОНУС ВИДЕО:

Сестре Мићаловић у Паризу

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".