Остварио је само две мање улоге у филмовима, у остварењима "Полтрон" и "Тесна кожа", а евидентно је да је последњих година набацио неколико килограма.

Александар је једном приликом открио због чега није завршио глуму у српској престоници.

Фото: В. Данилов

 

 

- Био сам у ужем избору у Београду, нисам примљен, али ме је зато Бранко Плеша примио на одсек глуме у Новом Саду. Десила се случајност, као и много пута, с тим да је ова случајност била одлична за мене јер сам од Бранка Плеше много научио и била ми је част да будем његов студент - навео је чувени Попац из "Срећних људи".

- Нови Сад је у време кад сам ја студирао био апсолутно безбедан град финих и добронамерних људи. Наравно, као студент са стране више сам био упућен на друге студенте који, такође, нису били Новосађани. Дивно смо се дружили и учили од једног од најбољих. Жао ми је што нас је живот тако раздвојио па се не виђамо онолико колико бих желео - додао је том приликом он.

Дунић има 54 година, а са супругом, која је књижевница, и сином, ког никад не истиче у јавности, живи у Београду.

Фото: В. Данилов

 

 

Александар је летос заплакао у програму уживо због колеге Милана Ланета Гутовића, који нас је напустио након тешке болести. Дунићу је његов одлазак јако тешко пао.

- Волео бих да је ово његова велика шала, Лане је био велики глумац и био је диван човек. Он је комедију доживљавао као врхунски израз, као нешто веће од трагедије и драме. Нешто што је супериорно, смех је особина богова који су способни да се осмехну и себи и животу. Он је то маестрално радио, али ја сам волео његову људску димензију, био је сам, свој, особен, снажан, јак, није био слабић, био је способан да се и супротстави, каже мишљење и по цену да га кошта. Није био конформиста, лицемер и то је велика ствар. Био је аутентичан, нико није личио на њега. Блистава звезда се угасила. Живеће док буде живело сећање на њега - казао је Дунић.

Фото: В. Данилов

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".