Ostvario je samo dve manje uloge u filmovima, u ostvarenjima "Poltron" i "Tesna koža", a evidentno je da je poslednjih godina nabacio nekoliko kilograma.

Aleksandar je jednom prilikom otkrio zbog čega nije završio glumu u srpskoj prestonici.

Foto: V. Danilov

 

 

- Bio sam u užem izboru u Beogradu, nisam primljen, ali me je zato Branko Pleša primio na odsek glume u Novom Sadu. Desila se slučajnost, kao i mnogo puta, s tim da je ova slučajnost bila odlična za mene jer sam od Branka Pleše mnogo naučio i bila mi je čast da budem njegov student - naveo je čuveni Popac iz "Srećnih ljudi".

- Novi Sad je u vreme kad sam ja studirao bio apsolutno bezbedan grad finih i dobronamernih ljudi. Naravno, kao student sa strane više sam bio upućen na druge studente koji, takođe, nisu bili Novosađani. Divno smo se družili i učili od jednog od najboljih. Žao mi je što nas je život tako razdvojio pa se ne viđamo onoliko koliko bih želeo - dodao je tom prilikom on.

Dunić ima 54 godina, a sa suprugom, koja je književnica, i sinom, kog nikad ne ističe u javnosti, živi u Beogradu.

Foto: V. Danilov

 

 

Aleksandar je letos zaplakao u programu uživo zbog kolege Milana Laneta Gutovića, koji nas je napustio nakon teške bolesti. Duniću je njegov odlazak jako teško pao.

- Voleo bih da je ovo njegova velika šala, Lane je bio veliki glumac i bio je divan čovek. On je komediju doživljavao kao vrhunski izraz, kao nešto veće od tragedije i drame. Nešto što je superiorno, smeh je osobina bogova koji su sposobni da se osmehnu i sebi i životu. On je to maestralno radio, ali ja sam voleo njegovu ljudsku dimenziju, bio je sam, svoj, osoben, snažan, jak, nije bio slabić, bio je sposoban da se i suprotstavi, kaže mišljenje i po cenu da ga košta. Nije bio konformista, licemer i to je velika stvar. Bio je autentičan, niko nije ličio na njega. Blistava zvezda se ugasila. Živeće dok bude živelo sećanje na njega - kazao je Dunić.

Foto: V. Danilov

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".