БУГАРСКИ министар здравља је стигао у болницу у Старој Загори, где су повређени примљени и обишао путнике из аутобуса.

Вршилац дужности министра здравља Бугарске др Асен Меџидијев стигао је у болницу у Старој Загори, где су смештена деца повређена у тешком удесу аутобуса „Тракија”, који је известио о њиховом стању.

Аутобус који је превозио 38 деце из Србије, имао је саобраћајну несрећу у Бугарској, на ауто-путу Тракија, када се преврнуо на бок у јарку.

- Једно дете је у критичнијем стању, тренутно се раде мере реанимације, али је хемодинамски, показатељима стабилно. Током ноћи ће бити праћена ситуацја и биће урађена трансфузија крви. Имамо тимове са консултантима у Софији, ако буде потребно да га превеземо сутра - рекао је министар.

Дете има 11 година и задобило је 3 прелома карлице и кука.

- Дете је при свести, сада сам разговарао са њим. Не могу да кажем да постоји 100 одсто опасност по његов живот, али његово стање је критично - додао је Меџидијев.

Фото: принтскрин Јутјуб/ EU Top News

 

 

Према његовим речима, још једно дете је смештено на одељење интензивне неге на посматрање.

- Остала деца су у релативно добром стању и у контакту су. Они имају између 9 и 15 година. Већина њих има посттрауматске ране - саопштио је и министар здравља.

Возач аутобуса је у тешком стању. Једна нога му је морала бити ампутирана, додаје министар.

Нека од деце повређене у тешкој несрећи већ су отпуштена. Превезени су у хотел у граду.

Подсећамо, у недељу увече, на Ауто-путу „Тракија” преврнуо се аутобус српске регистрације у којем су била деца. Повређено је 17 деце. Несрећа се догодила између 217 и 218 км у правцу Софије. Аутобус се преврнуо на бок у јарку, ископаних десетина метара мокрог банкета.

Фото: Фејсбук/Лидия Делирадева

 

 

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".